Sliedrecht komt goed uit winterstop

29 januari 2014 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De uitslagen in de eerste klasse C van het afgelopen weekeinde hebben een gaatje geslagen tussen het leidende drietal S.H.O., Spijkenisse en Sliedrecht enerzijds en de achtervolgers Rijsoord, Pelikaan en Heerjansdam. Laatstgenoemde drie clubs verloren hun wedstrijd en zagen en passant ook de kansen op succes in de tweede periode danig slinken.

Door Wim van Mourik

Sliedrecht wist door de 2-1 winst bij Pelikaan goed om te gaan met niet al te positieve statistieken: in de voorgaande 3 duels gingen de 'Super Peli’s' met de winst aan de haal, en met name de 1-3 nederlaag op De Lockhorst in de beginfase van het huidige seizoen kwam hard aan. Aanvoerder Stefan van Dam, meer en meer op zijn gemak in zijn nieuwe rol als centrale verdediger, zag in die zeperd een uitstekende motivatie voor het duel op sportpark Bakestein: ,,Wij hebben ons goed ingesteld op de kwaliteiten van de tegenstander en daarbij zelf met verzorgd positiespel ook voldoende kansen weten te creëren. Met name de neutrale toeschouwer zal beamen, dat onze overwinning verdiend was."

Sliedrecht en zijn aanvoierder konden in dat opzicht met een goed gevoel terugblikken op de herstart van de competitie na een winterpauze van zes weken. In die periode werd regelmatig geoefend tegen aansprekende tegenstanders als Excelsior Maassluis, Capelle en G.J.S. en werd zodoende het wedstrijdritme op peil gehouden. Ondanks het feit, dat Pelikaan trainer Ron Tempelaar in zijn visie zijn team zag domineren en Sliedrecht in een counterrol werd gedrukt, was collega John de Wolf een andere mening toegedaan: ,,Als wij in de eerste helft met iets meer geluk en overtuiging beter waren omgesprongen met vier, vijf 100% kansen, dan was de wedstrijd al voor de rust in het slot gevallen. Na rust zijn wij met de tegenslag van de gelijkmaker van Pelikaan toch op dezelfde weg doorgegaan, maar hinkten wij na de tweede goal op twee gedachten: doorgaan of consolideren. Met het laatste als uiteindelijke keuze kreeg de wedstrijd nog een spannend slot, maar zijn de drie punten naar mijn mening dik verdiend. Wij willen nog altijd mee blijven draaien aan kop met SHO en Spijkenisse en hebben met twee thuiswedstrijden op de agenda volop kans om in de tweede periode een prijs te pakken.

De tegenstander van komende zaterdag, Rijsoord, maakte na een aanvankelijke matige start, een sterke opmars door die het team inmiddels in het linkerrijtje van de ranglijst heeft weten te brengen. Trainer Gijs Zwaan beschikt over een makkelijk scorende aanval, maar moet daarentegen in defensief opzicht te vaak tegentreffers incasseren, hetgeen het doelsaldo 35-30 duidelijk aangeeft. Daarom was de 0-1 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen V.V.G.Z. een behoorlijke tegenvaller en zal men in het duel tegen Sliedrecht voor de volle winst willen gaan om niet definitief af te haken in de achtervolgingsrace op de koplopers. Rijsoord scoorde in de laatste twee uitwedstrijden (Zaamslag en De Zwerver) maar liefst acht maal, waarmee Sliedrecht ongetwijfeld rekening zal houden in het strijdplan voor komend weekeinde. Voor die wedstrijd zullen John de Wolf en Arjan Verhagen nog aardig moeten puzzelen met de selectie, waarin Nilton Tavares Ramos (heupblessure), Fitim Meha (enkelblessure), Desley de Wolf en Levy Liesdek (beiden geschorst) niet beschikbaar zijn. De kwaliteit van de breedte van de selectie zullen daarbij moeten worden aangesproken om winst op Rijsoord te bewerkstelligen.

Rekening houdend met een korte, stevige vorstperiode wordt in geval van afgelasting een schaduwwedstrijd tegen het Gorkumse S.V.W. als mogelijk alternatief achter de hand gehouden.

advertentie
advertentie