Wederom een volle agenda voor Sliedrecht Sport

29 januari 2014 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Landskampioen Sliedrecht staat de komende week opnieuw voor een druk bezette agenda, met wedstrijden die – bij winst – een belangrijke rol kunnen gaan spelen voor de rest van het seizoen.

Door Wim van Mourik

Na de nuttige winst (0-3) in het verre, ijzig koude Groningen tegen Lycurgus, heeft het keurkorps van Appie Krijnsen en Erik Zietse zich deze week goed voorbereid op een volgende cyclus, waarin plaatsing voor de Final Four van het Nationaal Bekertoernooi de meeste aandacht verdient. Vanavond (donderdag) en komende zondag zal in een thuis- en uitduel met de koploper in de Topdivisie, VC Zwolle, worden uitgemaakt wie zich plaatst voor de halve finale, zaterdag 22 februari, wederom in het Landstede Sportcentrum in Zwolle.

En passant zal ook het competitieduel van zaterdag, thuis in De Stoep tegen SV Dynamo Apeldoorn, worden aangewend om uiteindelijk goed voorbereid op het vliegtuig te stappen richting Moskou, waar volgende week woensdag het eerste kwartfinaleduel tegen Zarechie Odintsovo moet worden gespeeld.

Coach Appie Krijnsen acht zijn team niet op voorhand volledig kansloos en ziet de dubbele confrontatie met de Russinnen met veel belangstelling tegemoet: ,,Dit wordt een echte testcase, waarbij wij kunnen laten zien waartoe de kampioen van Nederland momenteel in staat is tegen een internationaal gelouterd team uit Rusland. Natuurlijk zijn de Russinnen favoriet, maar ik heb het daar ook meegemaakt, dat wij met Jong Oranje als zware underdog 'gewoon' met de winst gingen strijken. Wij zullen Odintsovo zo goed mogelijk analyseren, nu al weten wij dat een team als het Sloveense Maribor ook in staat bleek om setjes te winnen, dus wij zullen ons zeker niet bij voorbaat neerleggen bij de suprematie van Odintsovo.”

Voordat Sliedrecht Sport de snerpende vrieskou van Moskou moet trotseren, staan in een tijdsbestek van 72 uur twee duels met CSE VC Zwolle af te werken. De koploper van de topdivisie wist in de vorige ronde Set-Up’65 uit Ootmarssum te verslaan. En passant ging VC Weert onderuit tegen een andere hoogvlieger uit de topdivisie: King Software Capelle. Voor de meiden van VC Zwolle is het duel met de landskampioen natuurlijk een hoogtepunt in een goed seizoen, waar men optimaal gemotiveerd zal trachten het de favoriet uit Sliedrecht zo moeilijk mogelijk te maken.

Vanavond beginnen beide teams in De Stoep om 19.30 uur. Zondag zal in het Landstede Sportcentrum om 14.30 uur het eerste fluitsignaal klinken.

advertentie
advertentie