Afbeelding

Geen 'duizend bommen en granaten' bij Plaatje

30 januari 2014 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Bij het bouwrijp maken van de grond voor het Plaatje wordt op dit moment onderzoek verricht naar mogelijke explosieven. ,,De grond is op basis van historische gegevens zogenoemd 'verdacht gebied'. Maar het is nog onzeker of ze er zijn en als ze er zijn gaat het om kleine, onschuldige explosieven", zegt Paul Vismans, directeur ROM-D, een samenwerkingsovereenkomst voor onder meer de ontwikkeling van het Plaatje.

,,Het zijn de normale procedures bij zo'n project. Bij de ontwikkeling van Kil III in Dordrecht zijn we dit ook tegen gekomen", ontkracht Vismans meer alarmerende bericht in AD/De Dordtenaar. Ook ontkent hij dat de planning en financiering van het Plaatje door de explosieven in gevaar zouden komen. ,,Het heiwerk schuift drie weken op, want we willen absoluut voorzichtig zijn, maar dat is te overzien. En voor het explosievenonderzoek is landelijke subsisie beschikbaar", verklaart hij.

Vrijdag 7 februari om 14.30 uur wordt de eerste paal geslagen van het nieuwe maritieme cluster. Dat symbolische startsignaal gaat gewoon door, zegt Vismans.

De ROM-D levert naar verwachting begin 2015 de bouwrijpe grond aan de bedrijven Scheepswerf Boer, BinnenVaart OntwikkelingsCentrum en het Zuid-Afrikaanse Cape Global International Developments (PTY) LTD, die vervolgens het terrein gaan bebouwen en in gebruik nemen.

advertentie
advertentie