Afbeelding

Rijstrookafsluitingen A15 voor tijdelijke fietsbrug

31 januari 2014 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 februari plaatst Rijkswaterstaat naast het Wilhelminaviaduct bij Boven-Hardinxveld een tijdelijke fietsbrug over de A15. De werkzaamheden vinden plaats van 21.00 uur tot- 05.00 uur. Voor de plaatsing van de tijdelijke fietsbrug wordt in beide richtingen de rechterrijstrook afgesloten. Hierdoor zijn de twee tankstations Den Bout en Steenenhoek niet bereikbaar. Rustplaats Den Bout is vanaf 15.00 uur niet meer bereikbaar. Op de overblijvende rijstrook geldt een snelheidsbeperking van 70 km per uur.

Binnenkort start de sloop van het Wilhelminaviaduct. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden voor de vervanging van het Wilhelminaviaduct houdt de fietsbrug de verbinding in stand tussen het station, de Parallelweg en de rest van Boven-Hardinxveld.

In de week van maandag 3 februari tot en met donderdag 6 februari vinden in diverse nachten werkzaamheden plaats met rijstrookafsluitingen. Ook de tankstations en rustplaatsen zijn dan niet bereikbaar. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Werkzaamheden vóór en na de plaatsing van de tijdelijke fietsbrug bestaan uit het aanbrengen van rijplaten en draglineschotten ten behoeve van de opstelling van de kraan voor het ophijsen van de fietsbrug. Daarnaast worden barriers in de middenberm geplaatst.

advertentie
advertentie