Balans organiseert een thema-avond over dyscalculie.

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Op dinsdagavond 4 maart organiseert Oudervereniging Balans een thema-avond over dyscalculie.

Spreker op deze avond is Prof. Dr. Hans van Luit, hoogleraar diagnostiek en behandeling van kinderen met dyscalculie aan de Universiteit van Utrecht.

In de lezing zal o.a. worden ingegaan op kenmerken van probleemrekenaars, in hoeverre dyscalculie en leesproblemen (dyslexie) samenhangen, hoe de problemen gesignaleerd, gediagnosticeerd en behandeld kunnen worden en wordt er stil gestaan bij de consequenties van de rekentoetsen bij de examens en het belang van een dyscalculieverklaring.

De avond wordt georganiseerd door de afdelingen Zuid-Holland-Oost en Groot Rotterdam van Balans.

Balans, de organiserende vereniging, is de landelijke organisatie voor ouders van kinderen met ontwikkelingsstoornissen bij leren en /of gedrag. De vereniging geeft informatie over deze problemen, brengt ouders in contact met elkaar en doet aan belangenbehartiging.

De thema-avond op 4 maart wordt gehouden in het Grienden College, prof. Kamerlingh Onneslaan 109 in Sliedrecht. Voor leden van Balans bedraagt de entreeprijs € 5,00. Niet-leden betalen € 7,50.

De avond begint om 20:00 uur, de zaal is open vanaf 19:30 uur.

Kaartverkoop: via onze website www.balansdigitaal.nl, doorklikken naar de regiopagina van Balans Zuid-Holland-Oost of Groot Rotterdam.

advertentie
advertentie