Stoffenkraam toch naar postkantoor

5 februari 2014 om 00:00 Nieuws

Het college vergaderde dinsdag over de kwestie die veel stof deed opwaaien in het dorp. Veel Sliedrechters vonden het onbegrijpelijk dat de gemeente in eerste instantie geen vergunning wilde verlenen aan de eigenaar van De Stoffenkraam Van Drunen. ,,Vandaag is nog eens goed gekeken naar de impact van de vestiging op parkeren en laden en lossen, en is besloten in principe mee te werken aan de aan te vragen vergunning. Daaraan zullen wel voorwaarden worden verbonden, onder andere met betrekking tot vrachtverkeer.", laat Boer weten.

SLIEDRECHT - Het college heeft besloten toch medewerking te verlenen aan de vestiging van De Stoffenkraam in het oude postkantoor aan de Stationsweg. ,,De eigenaar heeft kunnen aantonen dat aan de Kerkbuurt geen geschikte ruimte is voor hun winkel", aldus Monique Boer, woordvoerder van de gemeente, in een reactie. ,,Daarom is besloten af te wijken van het geldende bestemmingsplan en het gemeentelijke detailhandelsbeleid."

Jurriën van Drunen reageerde verheugd. ,,We zijn hartstikke blij met dit nieuws. En ook met alle steun die we van veel Sliedrechters en de raadsleden van VVD en PRO Sliedrecht hebben ontvangen." Over de voorwaarden die de gemeente aan de vergunning wil verbinden maakt hij zich geen zorgen. ,,Het vrachtverkeer is bij ons heel minimaal. We hebben het dan bovendien over busjes, geen trailers. In de tijd van het postkantoor was er vast meer beweging dan straks bij ons."

Hij hoopt binnen twee maanden de deuren van zijn nieuwe zaak te kunnen openen. ,,Het kan snel want we hadden financiering al grotendeels rond. We moeten nu wel weer opnieuw contact opnemen met de geïnteresseerde in onze opslagruimte op het industrieterrein en een huurder vinden voor onze huidige winkel, maar ik verwacht dat dat wel lukt." Ondertussen krijgt het oude postkantoor een flinke opknapbeurt. ,,Het gaat heel mooi worden. We krijgen nu de ruimte alles goed te presenteren. De winkel zal een aanwinst zijn voor het dorp."

advertentie
advertentie