Repair Cafe start op zaterdag 22 februari van 10.00 tot 13.00 uur in De Reling!

6 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Met een scheurtje in uw blouse? Met een losse naad in uw broek? Weggooien? Mooi niet! Stichting Welzijnswerk Sliedrecht (SWS) organiseert op zaterdag 22 februari van 10.00 uur tot 13.00 uur het allereerste Repair Café van Sliedrecht.

In De Reling aan de Industrieweg 13 draait het op zaterdag 22 februari allemaal om repareren. Tussen 10.00 uur en 13.00 uur staan diverse vaklieden klaar en helpen gratis bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee, zoals broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies, senseo etc.

Door repareren te promoten, wil SWS bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig, vindt ook de plaatselijke politiek.

De PvdA Sliedrecht heeft in de raad gevraagd om te onderzoeken of het organiseren van een Repair Café mogelijk is in Sliedrecht. SWS heeft de handschoen opgepakt en is aan de slag gegaan hiermee. Er zijn op dit moment 6 enthousiaste vrijwilligers die graag de handjes uit de mouwen steken en de bewoners van Sliedrecht willen helpen hun kapotte spullen te repareren. Maar ook kunnen dorpsbewoners even langskomen om te kijken en even een kopje koffie of thee te drinken. Er is ook ruimte voor ontmoeting met elkaar!

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen.

Het Repair Café is ook bedoeld om bewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in het dorp aanwezig zijn. Als je samen met een tot dan toe onbekende dorpsgenoot een fiets, een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten.

SWS wil na 22 februari op regelmatige basis een Repair Café in Sliedrecht organiseren.

Nieuws over data en locatie van de komende edities volgt zo snel mogelijk! Zie ook: www.repaircafe.nl en http://www.welzijnswerksliedrecht.nl/

We zijn ook nog steeds op zoek naar vrijwilligers met handige handjes! Informatie over het Repair Café in Sliedrecht: tel. 0184-416729

advertentie
advertentie