DWF WORDT 5E BIJ DE STRIJD OM DE BIESBOSCH TROFEE

5 april 2014 om 00:00 Sport

DWF kwam met 5 andere ploegen aan de start bij de strijd om de Biesbosch Trofee. Deze 5 ploegen komen allen in een hogere klasse uit in de landelijke competitie. En toch is het DWF gelukt om 5de te worden. De zwemmers hebben prachtig gepresteerd en dat was te zien aan de 20 PR's die deze 20 zwemmers op de klokken wisten te zetten.

Evi Mijnster eiste het leeuwendeel voor zich op met PR's op de 100 vrij, 50 vrij en 100 vlinder. Sanne Nederveen haalde grote stukken van haar tijden af op de 50 vrij en 100 school. Simon van Loon scoorde op de 100 school en 100 vrij. Nikki Paans dook dik onder haar oude tijden op de 100 vrij en 100 vlinder. Luc Veul en Bob Hogendoorn waren goed op dreef met PR's op de 50 en de 100 school waarbij Bob zilver won op de 100 school en naderhand nog brons op de 100 vrij. De broer van Bob, Nick, zag zijn kans schoon op de 100 rug en de 100 vrij. Lisa Nederveen haalde zomaar 5 seconden van haar 100 vrij af. Ook Chémène de Klein zwom een PR op de 100 vrij. Kim Hogendoorn kwam tot een PR op de 100 school. Isabella de Lange houdt de 100 vlinder ook steeds beter vol en werd beloond met een PR van bijna 7 seconden. Debby Kraaijeveld sloot de rij met een PR op de 50 school.

Johnny den Uil wist zich, na een eerste plaats op de 100 school en een derde plaats op de 100 vlinder, te plaatsen voor de 100 wissel finale. Na een zeer spannende strijd wist Johnny beslag te leggen op het brons.

Omdat de wedstrijd duidelijk hoger van niveau was, was de medailleoogst niet erg groot. Naast de medailles van Bob en Johnny was er nog brons voor Anne de Heer op de 100 school.

De gewonnen beker voor de 5de plaats krijgt een mooi plekje in de verenigingsruimte.

Zaterdag neemt, vanwege de vakantie, een klein aantal zwemmers deel aan de limietwedstrijd (lange baan) in Dordrecht.