Veertig jaar bij de politie

11 februari 2014 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Al veertig jaar zit Klaas Blokland bij de politie. Dit ambtsjubileum vierde de wijkagent op 30 januari officieel met zijn collega's op het districtsbureau in Gorinchem. Vroeger waren veertig dienstjaren voldoende om te mogen genieten van een welverdiend pensioen. Maar nu moet de 57-jarige Hardinxvelder nog tien jaar door. ,,Ik vergelijk mijn carrière wel eens met een voetbalwedstrijd. Ik zit nu in de verlenging."

,,Net als bij voetbal moet je ook bij de politie zowel je teamgenoten als je tegenstanders goed kennen om tot resultaten te komen", trekt Blokland de vergelijking door. ,,Overigens vond ik de eerste helft wel het leukste deel als ik nu terugkijk op de wedstrijd."

Klaas was 17 jaar toen hij aftrapte bij de politieschool in Leusden. ,,Het was een kostschool waarbij discipline hoog in het vaandel stond. We moesten heel veel wetten uit ons hoofd leren en kregen dagelijks controle op de kamer of we wel met onze neuzen in de boeken zaten. En daarnaast natuurlijk veel sport en exercitie. Recht op en borst vooruit!"

Lees meer over het ambtsjubileum van Klaas Blokland in Het Kompas van donderdag 13 februari.

advertentie
advertentie