Inloopspreekuur over de Brugklastraining

9 april 2014 om 00:00 Activiteiten

De cito-toets zit erop, er zijn al verschillende bezoeken aan open dagen geweest, de laatste periode op de oude vertrouwde basisschool gaat in.

Spannende tijden voor kinderen van groep 8 EN hun ouders.

Veel kinderen kijken met een gezonde spanning uit naar al die nieuwe dingen en veranderingen en zijn er echt aan toe.

Er zijn echter ook kinderen die letterlijk slapeloze nachten krijgen van het idee van die andere school. Die bang zijn dat ze geen aansluiting zullen vinden in de nieuwe klas. Of die zich zorgen maken over de hoeveelheid huiswerk en hoe ze dat aan moeten pakken.

Kinderen die het nu soms al moeilijk vinden om zich te handhaven in een groep of om voor zichzelf op te komen.

Speciaal voor deze kinderen hebben het Oranje Venster en Studiecentrum Sliedrecht een training ontwikkeld.

In zes bijeenkomsten van 75 minuten voor de zomervakantie en een bijeenkomst in het nieuwe schooljaar wordt er gewerkt aan verschillende sociale vaardigheden, weerbaarheid, maar vooral aan het vergroten van het zelfvertrouwen en het verkrijgen van een positief zelfbeeld.

Openingszinnen, een praatjes maken, zeggen waar je last van hebt, opkomen voor je eigen mening en op zoek naar je kwaliteiten zijn zomaar wat thema's waar mee gewerkt en geoefend wordt.

Eén bijeenkomst is volledig gericht op studievaardigheden. Hoe plan je je huiswerk, hoe leer je voor een grote repetitie, hoe vat je een tekst samen, enz..

Wilt u meer weten over de training, kom dan op donderdagavond 27 februari naar het inloopspreekuur in de wachtruimte van Balans, locatie Havenkwartier.

Peter Voorberg van Studiecentrum Sliedrecht en Mirja van de Ven van Oranje Venster zijn dan van 19.00 uur tot 20.30 uur aanwezig om vragen te beantwoorden over de training.

Daarnaast kun u ook kijken op de www.oranjevenster.nl

advertentie
advertentie