Geen geweld, wel verbale agressie tegen ambtenaren

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

In Sliedrecht heeft de afgelopen drie jaar geen geweld plaatsgevonden tegen ambtenaren en het college van B&W. Dat blijkt uit antwoorden op vragen van CDA-raadslid Vincent Prins. Wel was enkele keren sprake van verbale agressie, met name tegen ambtenaren van bouwtoezicht. Volgens Prins moet iedereen zich veilig voelen in Sliedrecht, ook in het gemeentehuis.

Vorig jaar sloot het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een convenant met de regio Zuid-Holland Zuid. Daarin staan afspraken over het terugdringen van agressie en geweld tegen werknemers met een publieke taak. Op grond van het convenant moeten alle vormen van agressie en geweld geregistreerd worden. Na een misdrijf volgt altijd aangifte. Schade moet worden verhaald op de dader. In de loop van 2014 komt er duidelijkheid over de resultaten van de gemaakte afspraken.

Vincent Prins vindt veiligheid in ieder geval een blijvend aandachtspunt. “Landelijk vindt acht procent van de ambtenaren en politieke ambtsdragers dat de eigen beslissingen worden beïnvloed bij een dreiging van agressie en geweld. Dat moeten we echt blijven voorkomen. Gelukkig is het in Sliedrecht relatief veilig.”

advertentie
advertentie