Auto opladen bij de Merwebolder - SGP/CU is blij verrast

11 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

De accu van je auto opladen? Dat kan bij de Merwebolder. Op een verzoek van de SGP-ChristenUnie is door de Merwebolder positief gereageerd. De wens om in Sliedrecht meerdere oplaadpunten te realiseren komt daarmee een klein stapje dichterbij.

De Merwebolder heeft sinds enige tijd een e-laadpaal op het terrein en biedt medewerkers de gelegenheid om die te gebruiken. Ook autobezitters die niet bij de Merwebolder werken kunnen nu van deze E-laadpaal gebruik maken. De fractie SGP-ChristenUnie is daarmee blij verrast.

De SGP-CU had in het kader van de verkiezingscampagne in januari een gesprek met medewerkers van de Merwebolder. Daarbij heeft de fractie de mogelijkheid ter sprake gebracht dat ook anderen van de aanwezige oplaadpaal gebruik kunnen maken. Volgens de fractie moet elke mogelijkheid om van duurzaam opgewekte energie gebruik te maken, benut worden. Dat de Merwebolder, onderdeel van de ASVZ, met deze ontwikkeling voorop loopt, wordt dan ook toegejuicht.

Plaatsing van e-laadpalen is over het algemeen niet zo’n probleem. Het regelen van de wachttijden vergt nog de nodige planning. Autobezitters moeten niet langer een laadpunt bezet houden dan nodig is om hun accu bij te laden. De Merwebolder zegt toe dat daarover afspraken gemaakt zullen worden. Er wordt met een pasje gewerkt dat bij de Merwebolder aangevraagd kan worden. De oplaadpaal kan nu al na ’s avonds zes uur en in het weekend gebruikt worden.

Uit de werkbezoeken van de SGP-ChristenUnie aan de Merwebolder blijkt steeds opnieuw dat het een open organisatie is. Men beperkt zich niet tot huisvesting en verzorging van de eigen bewoners maar men is ook actief in de omgeving. Zo zijn bijvoorbeeld bewoners in de omgeving actief in het ophalen van recyclebare materialen. Bij een vorig werkbezoek heeft de SGP-CU de mogelijkheid geopperd om cliënten van de Merwebolder in te zetten in het natuuronderhoud in De Biesbosch. Hoewel de Merwebolder serieuze pogingen heeft ondernomen, bleek het helaas niet te realiseren. ASVZ zoekt altijd actief naar mogelijkheden om cliënten te laten participeren in de maatschappij.

Daarmee wordt uitvoering gegeven aan de regels die vanuit Den Haag worden opgelegd om te werken aan een ‘participatiemaatschappij’; iedereen moet meedoen.

De beschikbaarstelling van de oplaadpaal is een nieuw voorbeeld van het open beleid van ASVZ.

Volgens de SGP-ChristenUnie kan het aanbod andere bedrijven waar reeds oplaadpalen staan, stimuleren om dit voorbeeld na te volgen.

advertentie
advertentie