‘We hebben hard gewerkt en ons geluid laten horen’

13 februari 2014 om 00:00 Nieuws

Kopstukken van de landelijke VVD hoeft Sliedrecht ook niet te verwachten. ,,Daar heb ik niet zoveel mee. Kiezers moeten óns werk en óns programma beoordelen. En als blijkt dat we na 19 maart een zetel moeten inleveren, dan trek ik mij direct terug als fractievoorzitter. Dan heb ik blijkbaar onze boodschap voor Sliedrecht niet over kunnen brengen.” Hij verblikt of verbloost niet. ,,Ik verwacht het namelijk niet. We hebben keihard gewerkt, ons geluid laten horen in de raad en dat is de Sliedrechter vast niet ontgaan.”

SLIEDRECHT – In VVD-jasjes, met zakken vol pennen en stickers, zullen we de Sliedrechtse liberalen niet zien in deze campagne. ,,Nee, wij gaan geen zieltjes winnen. Je moet het vier jaar lang in de raad laten zien en ik denk dat wij dat hebben gedaan”, zegt lijsttrekker Len van Rekom.

Al zien we Van Rekom dus niet in de VVD-kleuren, zijn boodschap is er niet minder liberaal om. ,,De betutteling van de gemeente moet eens ophouden. Niet roepen ‘dat kan niet’, maar doe eens wat meer je best te kijken naar wat wél kan. Geef ondernemers de ruimte. Neem bijvoorbeeld het industrieterrein. Ik voorspel dat er een concrete behoefte komt aan bedrijfsruimtes met maar 20 procent showroom en 80 procent opslag, door het succes van webwinkels. Dan moet je niet met bestemmingsplannen gaan wapperen, maar daar op inspringen.”

Ook voor de Kerkbuurt heeft hij plannen. ,,Ik zou in overleg met de ondernemers wel eens willen kijken naar de mogelijkheden een fietspad door het winkelgebied te trekken. Zelfs de auto terug in de Kerkbuurt is het overwegen waard wat mij betreft. Niet altijd natuurlijk, maar misschien op rustige uren. Punt is dat je weer traffic moet genereren. Het winkelgedrag van de consument is veranderd en daar moet je samen op inspelen.”

In gesprekken met de Sliedrechters zijn de winkelcentra in het dorp een steeds terugkerend onderwerp, vertelt Van Rekom. Ook op de plannen voor de zorg wordt hij vaak aangesproken. ,,Ik ga die discussie graag aan. Want het idee is zo gek nog niet. De zorg komt weer dichter bij de mensen, onder andere met de terugkeer van de wijkverpleegkundige. Iets waar de VVD in deze regio zich hard voor gemaakt heeft. Laatst sprak ik met ouderen in Parkzicht. Ik vroeg: ‘Wie zorgde vroeger voor uw moeder als ze ziek was?’ Allemaal antwoordden ze: ‘Dat deden we met de hele familie’. En daarmee sloegen ze de spijker op de kop. Uiteraard moet er kwalitatief goede zorg zijn voor mensen die dit vangnet niet hebben. Maar probeer het eerst met je omgeving. We zijn wat dat betreft tegenwoordig best verwend.”

Van Rekom gaat de verkiezingsstrijd aan met een sterk verjongd team. ,,Een beetje vers bloed, daar waren we wel aan toe. Ze draaien al een tijdje mee in de fractie, pakken het heel snel op en zijn dolenthousiast.” Van Rekom is behalve lijsttrekker ook wethouderskandidaat. ,,Mocht de VVD daarvoor gevraagd worden, dan offer ik mijn twee bv’s en mijn baan bij de NS direct op. Sommigen verklaren me voor gek, maar ik doe dat oprecht voor Sliedrecht. We hebben in vier jaar veel bereikt maar de klus is nog niet klaar.”

advertentie
advertentie