Eerste nederlaag competitie sinds oktober 2013

18 februari 2014 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Eurosped TVT heeft zaterdag de dames van Sliedrecht Sport de eerste competitienederlaag sinds 26 oktober 2013 bezorgd.De club uit Almelo won met een vijfsetter van de landskampioen. Sliedrecht nam de dag erop wraak toen de twee teams elkaar opnieuw troffen voor de competitie. De formatie van Appie Krijnsen won toen met 3-0. De dames van Sliedrecht staan hierdoor nog steeds fier bovenaan met een verschil van twee punten met de nummer 2 VV Alterno.

Sliedrecht won zaterdag de eerste set met 25-20, maar al snel ging het moeizamer voor de dames van Krijnsen. TVT kwam beter in haar spel en trok de set met 27-25 naar zich toe. Voor Jeanine Stoeten en Antoinet Posthuma was hierbij een grote rol weggelegd.

In de derde set spande het er tot op het eind om. Eurosped TVT had uiteindelijk de langste adem: 24-26. Sliedrecht Sport liet zich niet uit het veld slaan en sleepte en met winst in de vierde set (29-27) een vijfsetter uit. De Twentse formatie won de laatste set met 15-12 en daarmee was de eerste nederlaag sinds oktober vorig jaar voor de koploper in de competitie een feit.

De daarop volgende zondag kon Sliedrecht Sport zich in Twente revancheren. De dames lieten zich niet verrassen en wonnen met duidelijke cijfers: 3-0. De eerste set was snel afgelopen met de stand 25-11 op het scorebord. In de tweede en derde set werd meer weerstand geboden, maar Sliedrecht Sport maakte de wedstrijd snel af: 25-19 en 25-17.

VV Alterno heeft de competitie winnend afgesloten. Set-up '65 gaf zich niet zomaar gewonnen en maakte het de Apeldoornse ploeg nog behoorlijk lastig. De eerste twee sets gingen met 26-24 en 25-19 naar Alterno. In de derde set kreeg Set-up loon naar werken. Met 30-28 pakte de uitclub deze set. De vierde set was echter weer voor Alterno met 25-22.

VC Sneek, de nummer drie van de eredivisie, zag in de laatste weken TVT erg dichtbij komen. Om het TVT zo moeilijk mogelijk te maken de derde plek op het laatste moment over te nemen, moest Sneek vandaag winnen van het Talentteam. En dat deed het ook. Fenna Zeinstra scoorde er flink op los met zowel haar aanval als haar service. In de tweede set had de Friese club even een dip, maar won de wedstrijd uiteindelijk vrij gemakkelijk met 3-1.

Ook Peelpush en Apeldoorn speelden vandaag hun laatste wedstrijd van de competitie. Het werd een makkelijke middag voor de club uit Limburg. De sets gingen in 25-17, 25-19 en 25-21 naar Peelpush en daarmee heeft het de reguliere competitie winnend afgesloten. Voor Apeldoorn is dit seizoen in mineur geëindigd. Het sluit de competitie af als hekkensluiter met een schamele zeven punten.