vv Sliedrecht moet doelstellingen bijstellen

19 februari 2014 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Twee nederlagen op rij hebben de doelen, die de selectie en technische staf van Sliedrecht zich vooraf hebben gesteld, danig onder druk gezet. De gunstige uitgangspositie die Sliedrecht na zes van de negen te spelen wedstrijden in de tweede periode had veroverd, verdween in nog geen twee wedstrijden als sneeuw voor de zon. Eerst wist De Zwerver het doordeweekse inhaalduel op sportpark De Lockhorst verrassend te winnen (0-1), drie dagen later kwam Sliedrecht er in de uitwedstrijd tegen V.V.G.Z. nauwelijks aan te pas en verloor het kansloos met 3-0.

De achterstand met het schier ongenaakbare duo S.H.O. en Spijkenisse is inmiddels opgelopen tot negen punten en hetzelfde Spijkenisse heeft door de 4-0 zege op Drechtstreek de tweede periodetitel voor zich opgeëist. Logisch dat de stemming in de kleedkamer bij Sliedrecht zwaar beneden peil was, men besefte zich terdege dat een prijs, die voor het grijpen leek, heel gemakkelijk uit handen gegeven was. Trainer-coach John de Wolf hield zijn frustraties knap onder controle en was kort in zijn commentaar. ,,Dit was dramatisch, gewoon heel erg slecht. We zullen onze doelstellingen moeten bijstellen en alles in het werk moeten stellen om de derde plaats te verdedigen, alleen dan zit er wellicht nog iets moois in het vat. Hoe dan ook, ik zal er persoonlijk voor waken, dat dit seizoen niet reeds in een vroeg stadium als een nachtkaars zal uitgaan."

Sliedrecht kwam in het duel met V.V.G.Z. nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Het speelde in een te laag tempo, leed veelvuldig balverlies en maakte zelden de indruk onvoorwaardelijk voor de winst te willen gaan. Met Desley de Wolf en Levy Liesdek op het middenveld lukte het niet om een overwicht te creeëren. V.V.G.Z. bleef vrij gemakkelijk overeind en wist na de rust het verschil te maken toen mannetjesputter/spits Joey Klein in amper twaalf minuten een loepzuivere hattrick kon afleveren, waarbij de Sliedrechtse verdediging in geen van de drie treffers vrijuit ging. Ook de inbreng van de van een heupblessure terugkerende Nilton Tavares Ramos kon verder geen gewicht in de schaal leggen.

Aanstaande zaterdag wacht Sliedrecht de uitwedstrijd tegen Zaamslag, dat nog volop strijdt tegen degradatie. De mannen van John de Wolf en Arjan Verhagen kunnen in de regio Terneuzen rekenen op een warm onthaal van een strijdbare Zeeuwse selectie, die zal strijden voor iedere meter. De winst, die Sliedrecht deze week op mentaal vlak probeert te bewerkstelligen, zal hard nodig zijn om tot een goed resultaat te komen in Zeeland.

advertentie
advertentie