Olympische lessen voor favoriet Sliedrecht Sport

19 februari 2014 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De ontwikkelingen in Sotsji, waarbij torenhoge favorieten als Ireen Wüst en Sven Kramer niet bestand bleken tegen de hoge druk van het móeten presteren, zouden een rol kunnen spelen in de voorbereiding van landskampioen Sliedrecht Sport op het komende Final Four evenement in het Nationaal Bekertoernooi. Ook de ontwikkelingen van de 16e februari van het vorig jaar zullen - bewust of onbewust - in de hoofden van de speelsters een rol spelen. Toen profiteerde Alterno profiteerde van een totale off-day van het favoriete Sliedrecht Sport (3-0) en marcheerde vervolgens via 3-2 winst op Eurosped door naar het erepodium, waar de Nationale Volleybalbeker wachtte.

Sliedrecht Sport heeft inmiddels met een tevreden gevoel het Europees volleybalboek dichtgeslagen en ook de eerste plaats in de reguliere competitie geeft het nodige zelfvertrouwen voor de naderende play-offs. Tijdens het laatste weekend was er voor de selectie van trainer-coach Appie Krijnsen nog wel een soort van wake-up call, toen Eurosped er op de voorlaatste speeldag in sporthal De Stoep brutaal met de winst vandoor ging (2-3). Amper 24 uur later zette Sliedrecht Sport deze misstap recht door in Almelo gedecideerd de winst naar zich toe te trekken (0-3).

Coach Appie Krijnsen zag met genoegen, dat zijn team orde op zaken stelde. ,,In de thuiswedstrijd gingen we na de eerste set teveel achterover leunen en liet de discipline te wensen over. Daarbij speelde Eurosped goed, het blokkeerde en verdedigde sterk. We lieten een dag later zien over een sterke mentaliteit te beschikken door de sterke en zwakke punten uit de eerste wedstrijd te benoemen en daarmee aan de slag te gaan in Almelo. Iedereen heeft daar precies uitgevoerd, wat van hen verwacht werd en het resultaat was er dan ook naar."

Komende zaterdagavond (aanvang 19.00 uur) krijgt Sliedrecht Sport in de halve finale van het bekertoernooi te maken met VC Sneek, de nummer drie uit de competitie. VC Sneek presteerde het door in de Sneker Sporthal favoriet Sliedrecht Sport de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. Het heeft met captain Fenna Zeinstra en passer-loper Roos van Harten twee speelsters, die hun team op sleeptouw kunnen nemen. Sliedrecht Sport is echter sinds 16 februari 2013 weer een jaartje wijzer, met meer ervaring en zal het goed voorbereid de klus oppakken om uiteindelijk in het Landstede Sportcentrum van Zwolle op zondagmiddag ten koste van Eurosped of Peelpush de beker te heroveren.

advertentie
advertentie