Enno Verhoef verlengt contract bij Merwede

5 april 2014 om 00:00 Sport

Het bestuur van Merwede heeft in overleg met de spelersgroep en de technische staf besloten de ingeslagen weg met hoofdcoach Enno Verhoef voorlopig voort te zetten. Dit betekent dat Enno ook volgend seizoen de scepter zal zwaaien over het De Groot & Schagen team.

Het bestuur prijst Enno voor het feit dat de trainingsopkomst en structuur sterk is verbeterd, waarmede de prestaties zijn vooruitgegaan. Zowel Merwede 1 en 2 maken op twee wedstrijden voor het einde van de competitie nog kans op de titel. Dit geeft vertrouwen dat de vooruitgang bij deze teams ook volgend jaar voortgezet kan worden.

Enno brengt door zijn ervaringen bij andere verenigingen veel kennis mee over het korfbal en de tegenstanders van Merwede. Nieuw is het video-analysesysteem waardoor spelers goed kunnen zien waar zaken verbeterd kunnen worden qua timing. Volgens Enno zelf was het duidelijk: "Ik heb het idee dat ik net begonnen was en dat ik zeker nog niet klaar ben bij Merwede. Er zit meer in en dat wil ik er graag samen met het team uithalen. Ik heb het naar m'n zin en toen ik gevraagd werd om te blijven, hoefde ik daar dan ook niet lang over na te denken".

Aanstaande zaterdag wordt de competitie na twee weken rust hervat. Met nog twee wedstrijden te gaan maakt Merwede nog altijd kans op het kampioenschap. In een onderling duel met concurrent Valto moet dit uitgemaakt gaan worden. De ploeg die zaterdag als winnaar van het veld stapt, kan zich dan in de laatste speelronde vrijwel zeker tot kampioen kronen. De wedstrijd Merwede - Valto start om 16.35 uur in De Stoep.

advertentie
advertentie