‘Oudere’ jeugd beheerst top 3 bij Schaakvereniging Sliedrecht

5 april 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - Na de 22e ronde van de interne competitie bij Schaakvereniging Sliedrecht wordt de top-3 beheerst door de 'oudere' jeugdspelers Peter vd Bergh, Robert van Rekom en Niels Mijnster. Alle drie kwamen ze tot winst. Koploper en titelverdediger Vd Berg had het lastig tegen Wim Pool, maar een onnauwkeurigheidje van Pol werd hardhandig afgestraft.

Robert van Rekom verstevigde zijn tweede plaats door in aanvallende stijl de in vorm zijnde André van Dieën te verslaan.

Niels Mijnster gaf talent Andrew Mensing een beetje schaakles in combineren. Dat heeft de jongste Mensing goed gezien, zodat de volgende keer wellicht de rollen omgedraaid zullen zijn.

De oudste Mensing, Adrian, deed het beter door oud-kampioen Jerry van Rekom op remise te houden.

Wim Hokken won het senioren titanenduel tegen Kees Wessels, zodat Wessels het gat met de top-3 zag worden vergroot.

Jorik Klein zorgde voor de grootste verrassing door Henk Prins te verslaan. Daarmee liet de jeugdspeler zien dat zijn aanvallende stijl veel punten oplevert.

Spannend was het ook tussen Cees Moes en Leo Koppelaar. Moes hield het heel lang vol, maar uiteindelijk gaf de routine van Koppelaar de doorslag.

Hans Vink deed opnieuw van zich spreken door nestor Jan Willem Kraaijeveld op remise te houden.

Gelegenheidswedstrijdleider Marcel 'Mark' Klein speelde goed tegen Peter Vis, maar uiteindelijk wist zijn tegenstander de vis toch op het droge te krijgen.

Hans Snel en Diana Gairabekova speelde een spannende partij die uiteindelijk in remise eindigde.

William Gijsen won opnieuw. Dit keer was Michiel vd Berg zijn slachtoffer.

Roland Kop verslaat titelverdediger bij jeugd

20 februari 2014:

SLIEDRECHT - In de derde ronde van de Voorjaarscompetitie bij Schaakvereniging Sliedrecht was het Roland Kop die van zich deed spreken. De oudste jeugdspeler won op overtuigende wijze van titelverdediger Koos van de Berg, die vanaf nu in de achtervolging kan gaan. Roland steeg door zijn verrassende zege naar de tweede plaats.

Joppe den Breejen herstelde zich van de nederlaag in de vorige ronde en wist keurig van Gerard van Steenoven te winnen. Ook Christiaan Verheij mengt zich in de strijd om het kampioenschap na zijn zege op Damiam Flameling.

In de laddercompetitie nam titelverdediger Maarten Hartkoren alleen de kop na zijn zege op Daan Vonk, die met de week beter gaat spelen. en in deze competitie keurig vierde staat.

advertentie
advertentie