Ondergrondse afvalcontainers worden bron van ergernis

26 februari 2014 om 00:00 Nieuws

Twee jaar geleden betrok hij de nieuwe woning en sindsdien i hij aan het 'rechten' om te voorkomen dat de containers geplaatst zouden worden. ,,Als ik dit toen geweten had, was ik nooit in deze woning gaan wonen. De gemeente kijkt alleen naar het financiële aspect, want als de containers blijven waar ze nu staan (20 meter verderop) moet er van het Waterschap een beschermende wand omheen omdat ze zijn ingegraven in de waterkering. Wij burgers worden vogelvrij verklaard door onbetrouwbaar gemeentelijk beleid", aldus Dekker. Hij vindt dat er goede alternatieven zijn, maar die worden afgewezen door de gemeenteambtenaren. ,,Dit is voor de gemeente financieel de meest aantrekkelijke oplossing, maar met onze belangen wordt geen rekening gehouden. Ik vind het wrang. Gesprekken met de wethouder en burgemeester leverden niets op."

SLIEDRECHT - ,,Op 2 meter 24 vanuit de gevel van mijn woning gaan ze ondergrondse afvalcontainers plaatsen. Ik heb samen met de buren bezwaar gemaakt, dat is afgewezen. Ik ben naar de Raad van State geweest, ook zij hebben mijn beroep afgewezen." Dhr. Dekker, wonend in de Emmastraat, vindt het vreselijk dat de containers zo dicht bij zijn huis worden ingegraven. Ongeveer 45 buurtgenoten zullen er hun afval dumpen. Hij verwacht geluids- en stankoverlast en, omdat de containers nogal eens vol zijn, wordt er vlak voor zijn deur vuil geplaatst dat niet meer in de containers kan. Zwerfafval zal toenemen volgens Dekker.

Ook zijn buren, de familie Kentie, eigenaar van een woning in De Klopstraat, hebben bezwaar gemaakt. Hun achtertuin en -uitgang liggen pal naast de aangewezen plek. ,,Toen we deze woning kochten was dit niet bekend, er was geen bestemmingsplan. Nadat we bezwaar hebben gemaakt is er wel een ambtenaar geweest, maar die vertelde alleen maar dat het plaatsen van de container door zou gaan om financiële redenen. We hebben geen inspraak gehad, overleg is niet mogelijk. De burgemeester erkent wel dat er schoonheidsfouten zijn gemaakt in de communicatie. Een makelaar vertelde ons dat door deze maatregel de woning moeilijker verkoopbaar wordt, in feite dus een waardevermindering, maar daar hebben we geen bewijzen voor zegt de gemeente."

Dhr. Sakko van de gemeente Sliedrecht vertelt dat de alternatieven onderzocht zijn, maar dat plaatsing elders niet mogelijk is in verband met de aanwezigheid van gasleidingen en dergelijke. ,,Dit duurt al twee jaar; het is een wijk met smalle straten. De onafhankelijke Commissie bezwaar en beroep en de Raad van State hebben de bezwaren afgewezen, dus zijn we nu begonnen met plaatsen. Als je verloren hebt moet je zo sportief zijn om je verlies te nemen."

advertentie
advertentie