Drechtsteden dragen bij aan Bachfestival Dordrecht

26 februari 2014 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Drechtsteden, waaronder Sliedrecht, kennen Stichting Bachfestival Dordrecht een eenmalige financiële bijdrage van € 65.000,- toe. Het Drechtstedenbestuur wil met dit besluit stimuleren dat het Bachfestival een belangrijke culturele activiteit in de regio wordt met landelijke uitstraling.

Door Caroline Voorbergen

,,Het Bachfestival is een cultureel evenement dat past bij de Drechtsteden in al zijn - levensbeschouwelijke - diversiteit. Het bestuur is van mening dat dit hét festival is waar de regio zijn naam aan moet verbinden. Daarom is besloten dat het Bachfestival als enig regionaal cultuurproject gesteund wordt", zegt een woordvoerder van het Drechtstedenbestuur. Dordrecht subsidieert het Bachfestival in 2014 al met € 65.000,-. Met de bijdrage van de Drechtsteden wordt dit bedrag in 2014 verdubbeld.

In Sliedrecht ontstond via de nieuwssite sliedrechtvandaag.nl veel ophef over de kwestie. Veel Sliedrechters, ook lokale politici, vinden het niet uit te leggen dat Sliedrecht via de Drechtsteden meebetaalt aan een festival in Dordrecht, terwijl in Sliedrecht bezuinigd is op cultuur.

Ander licht

Rien Mudde, organisator van Korenfestival aan de Merwede werpt een ander licht op de zaak. ,,Het Bachfestival loopt van 20 september tot 28 september. Ons festival in Sliedrecht wordt dit jaar op 27 september gehouden. Ik ben met de organisatie van het Bachfestival in gesprek. Zij willen op 20 september ergens in Sliedrecht een specifiek Bachconcert gaan gehouden. Dit Bachconcert zal deel uitmaken van onze programmering in Sliedrecht, en valt daarmee binnen ons project Korenfestival aan de Merwede."

Mudde ziet het Bachfestival niet als een concurrent voor zijn evenement. ,,Die zaterdag wordt op onze belangrijkste uren, tussen 10.00 en 16.00 uur, in Dordrecht alleen een workshop en een masterclass aangeboden. Pas in de avond, als wij klaar zijn, is er een Bachconcert in de Grote kerk van Dordrecht. Ik zie eerder een win-win-situatie. Wij gaan namelijk ook volledig in de landelijke publiciteit van het Bachfestival mee met ons eigen logo."

advertentie
advertentie