Van Bakel: 'Blij met pas op de plaats'

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Het nieuws dat er een afgeslankt plan komt voor het Burgemeester Winklerplein is bij de ondernemers in goede aarde gevallen. ,,Wij zijn blij met deze pas op de plaats. Het getuigt van realiteitszin van de gemeente en de projectontwikkelaar", zegt Paul van Bakel, voorzitter van de ondernemersvereniging Winklerplein.

Dat het plan B een stuk minder ambitieus zal zijn is voor Van Bakel geen teleurstelling. ,,Juist ondernemers begrijpen heel goed dat dit moet gebeuren, gezien de economische situatie. Voor ons is het van belang dat we verder kunnen. Het is ook niet nodig dat alles op de schop gaat. Een upgrade kan in veel gevallen, zoals bij de kiosken, voldoende zijn. Van binnen zien de winkels er prima uit; alleen van buiten zijn ze 'out dated'. Die buitenkant hebben ze steeds niet kunnen aanpakken omdat er geen duidelijkheid is."

Voor Van Bakel is het daarom van het grootste belang dat er nu snel, in goed overleg met alle partijen, een toekomstvisie komt. ,,Daarbij moet het peil van de voorzieningen van het plein voorop staan. Met onder meer voldoende parkeergelegenheid, goede toegankelijkheid voor scootmobielen en oplaadpunten."

Hierbij kan de gemeente een rol spelen, meent Van Bakel, zeker nu wethouder Hans Tanis heeft aangegeven dat het nieuwe plan niet per se budgettair neutraal hoeft te zijn. Dat betekent dat de gemeente - als ook de raad dat goedkeurt - een financiële injectie kan geven mocht dat nodig zijn. ,,Een goede zaak", vindt Van Bakel. ,,Die voorwaarde van toen, dat het plan kostenneutraal gerealiseerd moet worden, past niet meer bij de huidige economische situatie."

advertentie
advertentie