Een virtuele energiebesparingsreis

5 april 2014 om 00:00 Ondernemend

SLIEDRECHT - ,,Onze hoofdactiviteit is het ontzorgen van zowel particulieren als ondernemers op het gebied van energiebesparing en comfortverhoging", vertellen Erik Bek en Michel Deelen. Samen vormen zij de directie van I.D.E.A. De afkorting staat voor vier kernwoorden: Inlichtingen, Duurzaam, Energie en Advies. Om een breed publiek in staat te stellen om met hun werkwijze kennis te maken organiseren Erik en Michel op vrijdag 14 en zaterdag 15 maart een energiebesparingsmarkt in het gebouw van het Griendencollege aan de Professor Kamerlingh Onneslaan 109.

Door Ria Scholten

,,We richten onze dienstverlening zowel op particulieren als op de zakelijke sector", vertelt Erik. ,,De bezoekers worden meegenomen op een virtuele energiebesparingsreis, die uit acht stappen bestaat. Er zijn drie hoofduitgangspunten: adviseren, ontzorgen en besparen. Het begint allemaal met een vakkundig en eerlijk advies, waarbij de normmeting in de woning of het bedrijfspand als basis dient. Aan de hand van onze bevindingen stellen we een plan van aanpak op met daaraan gekoppeld een vrijblijvende offerte."

,,Na het akkoord van de klant kan worden begonnen met de verbeteringen op bouwkundig en installatietechnisch gebied", vult Michel aan. ,,Hierbij kun je denken aan nieuwe beglazing, isolerende maatregelen, maar ook het vervangen van de oude cv-ketel door een hoogrendementsketel. Voor mensen die een grotere stap willen maken is een investering in duurzame producten, zoals zonnepanelen of een warmtepompinstallatie, een goede keuze. Wie daarvoor kiest moet zich wel realiseren dat de financiële voordelen pas op langere termijn merkbaar worden."

,,Naast alle verbeteringen op bouwkundig en installatietechnisch gebied zal de klant zich ook bewust moeten worden van de manier waarop hij met energie omgaat", waarschuwt Erik. ,,Voor een maximaal rendement dient er sprake te zijn van 'good housekeeping'. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het uitschakelen van huishoudelijke apparatuur of computers die niet worden gebruikt. Apparaten zijn namelijk stille energieverslinders."

Naast een virtuele rondleiding bieden Erik en Michel de bezoekers een flinke hoeveelheid praktische informatie. Meer dan dertig leveranciers en fabrikanten, waaronder een aantal lokale ondernemers, presenteren hun energiebesparende en comfort verhogende producten. ,,Er wordt onder andere een demonstratie met spouwmuurisolatie gegeven en fabrikant Wilo laat de bezoekers kennismaken met energiezuinige pompen", melden de heren tot besluit. ,,Tevens wordt gedemonstreerd dat door het optimaal inregelen van installaties veel energie kan worden bespaard."

De markt is op vrijdag geopend van 15.30 tot 22.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur. De toegang is gratis. Zie voor uitgebreide informatie de website www.idea-nederland.nl.

Foto-onderschrift:

Erik Bek (l.) en Michel Deelen staan voor een vakkundig en eerlijk advies.

advertentie
advertentie