Vidunder (Sweden)

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Vidunder (Sweden)

Zaterdag 8 maart 2014

Zweden staat al langer dan vandaag bekend om zijn grote kunst & cultuur scene en dat is niet voor niks. Al jaren is de Zweedse overheid een grote stimulator achter de culturele ontwikkelingen van Zweedse talenten. Met grote overmacht staan ze op de affices van festivals en culturele evenementen in Europa en hebben ze de afgelopen jaren groeibriljanten als Truckfighters, Graveyard en Blues Pills afgeleverd. De verwachting is dan ook dat aan dit rijtje nog velen namen zullen worden toegevoegd en daar is Vidunder er een van!

Vidunder is een zweedse bluesrock band die speelt en er uitziet alsof ze met een tijdmachine rechtstreeks uit de jaren ’70 zijn geplukt. Dit drietal afkomstig uit Malmo komt speciaal voor het optreden in JC Elektra naar Nederland gereden om Europese meters te kunnen maken. Met hun onlangs uitgebracht gelijknamige album Vidunder gooide ze al hoge ogen en ontvingen ze internationaal zeer positieve kritieken. De plaat is uitgebracht door Crusher records een zweeds label dat zich richt op het Europees doorbreken van Zweedse muzikanten.

Op onze vraag aan Zanger Jens; “Hoe kan het dat jullie van Vidunder alleen voor dit optreden naar Nederland willen komen? ” antwoordde hij als volgt, “In Zweden is de concurrentie zo groot dat wij wel gedwongen worden om buiten de landsgrenzen te kijken en ik ben er van overtuigd dat dit ook de kracht is van Zweedse bands!”

Vidunder - Into Her Grave (official)

http://www.youtube.com/watch?v=zJ10Gvl3Y-s

entree 2 euro

aanvang 21.00 uur

JC Elektra

Stationsweg 4 Sliedrecht

www.elektra-sliedrecht.nl

advertentie
advertentie