Afbeelding

Gemeente verkleint blauwe parkeerzone

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Op het parkeerterrein bij het Merwedeplein wil de gemeente de omvang van de blauwe schijfzone verkleinen en de maximale parkeerduur verlengen van twee uur tot drie uur. De blauwe schijf moet gebruikt worden op koopdagen van 9 tot 17 uur, op donderdag tot 21 uur, een inperking van de huidige tijd.

De gemeente schrijft dit in antwoord op de vragen die de fractie van de SGP-ChristenUnie hierover had gesteld. Ondernemers en omwonenden klagen al langer over het huidige beleid. Zo lieten bewoners aan de Zoutstoep via een ingezonden brief in Het Kompas weten dat er voor hen momenteel te weinig plek overblijft. Winkelpersoneel pikken hun parkeerplaatsen in om de blauwe schijf te vermijden. Om dit probleem te verhelpen wordt de blauwe zone iets kleiner, zodat er meer parkeerplaatsen voor omwonenden zijn.

Op de klacht van Jeroen van der Rhee, manager van HEMA Sliedrecht, over het heftige handhavingsbeleid op het parkeerterrein ging de gemeente niet in. ,,Het niet juist plaatsen van een parkeerschijf levert een boete op van maar liefst 97 euro. In mijn ogen een belachelijk hoog bedrag voor een relatief kleine overtreding van de wet", schrijf hij in een ingezonden brief. Hij deed alternatieve suggesties. ,,Ik denk dat de gemeente ook op een ludieke wijze kan handhaven. Men kan bijvoorbeeld toch ook eens een parkeerschijf onder de ruitenwisser stoppen, om zo aan te geven dat dit verplicht is in het gebied. Een groot spandoek ophangen of borden plaatsen dat men een blauwe zone in rijdt en een schijf moet plaatsen."

Alle omwonenden en ondernemers krijgen een brief met daarin het voorstel van de gemeente. Ze hebben drie weken de tijd hierop te reageren. Op basis van de binnengekomen reacties zal de gemeente een besluit nemen waarna een bezwaartermijn van zes weken start. Als er geen bezwaren binnenkomen kunnen de wijzigingen direct hierna in gaan.

advertentie
advertentie