Sliedrecht verslaat koploper SHO

5 april 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - Op een zon overgoten sportpark De Lockhorst was het voor het overgrote deel van de toeschouwers genieten geblazen bij het duel van Sliedrecht tegen het hooggeklasseerde SHO uit Oud-Beijerland. Het team van John de Wolf won overtuigend met 4-1 en maakte daarmee resoluut een einde aan de negatieve spiraal van drie nederlagen op rij.

Uitblinker op het goed bespeelbare hoofdveld was aanvaller Nilton Tavares Ramos, die met twee prachtige treffers en tal van onnavolgbare acties de handen op elkaar kreeg van vriend én vijand. Bij de gelijkmaker (1-1) in de zestiendee minuut passeerde de Rotterdammer met Kaapverdiaanse ouders zijn directe tegenstander op de achterlijn en schoot vervolgens vanuit een moeilijke hoek de bal achter de verbouwereerde doelman Raymon Kuipers. Ook bij de 4-1, ver in de tweede helft, zette hij diverse tegenstanders op het verkeerde been om vervolgens koeltjes af te ronden.

Het ontluiken van de talentvolle rechtsrspits komt na een vervelende periode met een lastige heupblessure en een revalidatie op veelal kletsnatte en moeilijk bespeelbare velden. Daarom moeten de omstandigheden wel inspirerend hebben gewerkt op hem én Sliedrecht, dat titelkandidaat SHO vanaf de eerste minuut stevig onder druk zette. Een handvol kansen werd echter niet benut en SHO heeft dan met topscorer Henk Roeland (16 treffers) een wapen om op onverwachte momenten toe te slaan: 0-1.

Sliedrecht liet zich niet ontmoedigen, maakte gelijk via Nilton Tavares Ramos en kwam na de rust na een sterk offensief zelfs op een 3-1 voorsprong door doelpunten van Stefan van Dam en Dennis Verhoef. De vierde treffer, een kwartier voor tijd, én de tweede gele (= rood) kaart voor eerder genoemde Roeland braken het verzet van de gasten uit de Hoeksche Waard definitief. Sliedrecht liet zien dat er in de slotfase van het seizoen nog wel degelijk kansen liggen op deelname aan de nacompetitie. Dan moet er zaterdag wel gewonnen worden bij Klundert, dat niet onderschat mag worden gezien de 2-3 zege bij VVGZ.