Schoolkinderen terug bij aubade

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Een beetje teleurgesteld kuierden ze vorig jaar over de kleedjesmarkt. Ze werden niet blij van de ambiance rond de vaderlandse liederen die op Koninginnedag voor het gemeentehuis werden gezongen. ,,Dit kan véél enthousiaster en feestelijker", dachten Heidi van der Poel en Rianne Stouten, beiden kinderkoordirigent, leerkracht in het basisonderwijs én moeder. De gedachten van toen zijn inmiddels omgezet in een concreet plan om de aubade samen met leerlingen van de Sliedrechtse basisscholen in ere te herstellen.

Door Ria Scholten

,,Het lijkt ons geweldig om de Sliedrechtse schoolkinderen op zaterdag 26 april uit volle borst mee te laten zingen tijdens de aubade voor ons Gemeentehuis.", vertellen de dames. ,,Daarom worden ze allemaal uitgenodigd om met ons een paar keer te repeteren en dan als groot koor op de allereerste Koningsdag op te treden. Als we hen enthousiast kunnen maken dan vinden hun (groot)ouders het vast ook leuk om te komen luisteren en mee te doen. De plaatselijke Oranjevereniging heeft positief op onze plannen gereageerd en ons groen licht gegeven om aan de slag te gaan. Vervolgens hebben we de bestuursleden van Muziekvereniging Crescendo benaderd met de vraag of zij met ons willen samenwerken. Zij reageerden enthousiast en zijn nu op zoek naar de juiste bladmuziek voor de liederen die de kinderen gaan zingen: Klaar voor de start, De Zilvervloot, 't Is Oranje 't Blijft Oranje, In een blauw geruite kiel en twee coupletten van Het Wilhelmus."

,,We willen de kosten zoveel mogelijk binnen de perken houden en daarom hebben we de Sliedrechtse middenstand benaderd met de vraag of zij de aubade willen sponsoren in de vorm van snoep, limonade en oranje kledingaccenten", vertelt Rianne. ,,Ook de flyers met de uitnodiging om te komen oefenen, die volgende week aan alle basisschoolleerlingen worden uitgedeeld, zijn gesponsord. Uiteraard zijn we erg blij met alle steun. Kinderen die, om welke reden dan ook, geen flyer ontvangen zijn ook van harte welkom op de repetities. Er wordt geoefend in gebouw 'de Reling' aan de Industrieweg 13 (naast het gemeentekantoor) op vrijdag 4 april van 17.00 tot 17.45 uur en donderdag 10 en 24 april van 18.30 tot 19.15 uur. Aanmelden is mogelijk via aubadekoningsdag@gmail.com. Zie ook www.facebook.com/aubadekoningsdag."

,,De feestelijke bijeenkomst voor het gemeentehuis begint op 26 april om 9.30 uur met het zingen van 'Klaar voor de start'. Het lied is bekend geworden door Kinderen voor Kinderen", laat Heidi tot besluit weten. ,,Vervolgens houdt de voorzitter van de Oranjevereniging een toespraak en wordt de vlag gehesen. Na het oplaten van de ballonnen en de toespraak van de burgemeester worden de resterende liederen gezongen. ,,We hopen op een grote opkomst. Laten we er met elkaar een prachtig feest van maken.

advertentie
advertentie