Data Baggerpop 2014 bekend

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Baggerpop, het muziekfestival van Sliedrecht. Deze week heeft de organisatie de data bekend gemaakt. Data, want Baggerpop zal dit jaar twee dagen duren in plaats van één dag. Het festival start op vrijdagavond 20 juni met optredens van verschillende dj's. Het festival zal verder gaan op zaterdagmiddag met diverse soorten live muziek van verschillende artiesten. De muziektent op het Dr. Langeveldplein vormt het middelpunt van het festival en rondom wil de organisatie diverse activiteiten neerzetten.

Het Baggerfestival in Sliedrecht wordt de laatste jaren niet meer georganiseerd en het is nog steeds een grote teleurstelling voor de Sliedrechters dat het populaire festival is afgelast. Vorig jaar besloten drie Sliedrechtse stichtingen dat er alsnog een feest zou moeten komen. Sliedrecht Bruist, United by Music en de Sliedrechtse Horeca Ondernemers staken hun hoofden samen en kwamen met een nieuw initiatief: Baggerpop. In 2013 organiseerden de stichtingen voor het eerst het nieuwe festival. Het was een ontzettend groot succes met veel bezoekers en een fantastische sfeer. Er was voor ieder wat wils met veel diversiteit in muziek en allerlei activiteiten rondom de muziektent.

Vanwege het grote succes besloten de organisatoren om Baggerpop dit jaar niet één, maar twee dagen te laten duren.

Het gratis festival start op vrijdagavond met optredens van een aantal dj’s. Op deze manier wordt de jeugd wat meer betrokken bij het festival. Op zaterdagmiddag zal het festival vervolgd worden met live muziek van verschillende bands uit Sliedrecht en de rest van het land. Tot 23.00 uur zal er muziek gemaakt worden en ondertussen kunnen de mensen genieten van gezelligheid, lekker eten en drinken.

Het festival heeft naast gezelligheid nog een ander doel: sociale verbondenheid. “Muziek heeft een unieke verbindende kracht.” zegt Joris van Wijngaarden, voorzitter van stichting United by Music. “Al jaren gebruiken wij muziek op een succesvolle manier om de integratie van mensen met een verstandelijke beperking te bevorderen. Tijdens Baggerpop willen we de sociale component uitbreiden door ook andere organisaties te betrekken.” Organisaties en stichtingen die nog goede ideeën of initiatieven hebben voor het festival kunnen zich aanmelden via info@unitedbymusic.nl. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen bij elkaar komen en dat iedereen geniet van de muziek. Voor meer informatie: www.baggerpop.nl of volg Baggerpop op Facebook: www.facebook.com/baggerpop.

advertentie
advertentie