Sliedrecht beleeft complete off-day: 0-3

5 april 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - Na de goede resultaten tegen SHO (4-1) en Klundert (1-2) is Sliedrecht er niet in geslaagd om ook tegen Nieuw Lekkerland aan de positieve kant van de score te blijven. Integendeel, de nummer drie van de ranglijst ging behoorlijk onderuit (0-3) en toonde daarbij aan alle commotie van de afgelopen 10 dagen, als gevolg van het vertrek van trainer John de Wolf, nog niet verwerkt te hebben.

Interim-coach Marcel Vlot (vanaf vandaag afgelost door Theo Lucius) zag het onheil al snel aankomen. ,,Het was al vanaf de eerste minuut duidelijk, dat dit niet onze dag was. De combinaties liepen niet, de overtuiging was er niet en slechts een doelpunt had ons missschien over het dode punt heen geholpen. Die valt nu op een psychologisch slecht moment, vlak voor rust, door een eigen doelpunt aan de andere kant en dan loop je vervolgens achter de feiten aan. Wellicht is de 0-3 iets geflatteerd, maar wij hadden vandaag zeker geen recht op meer."

In de eerste helft kon Sliedrecht nauwelijks een stempel op de wedstrijd drukken, Nieuw Lekkerland keek aanvankelijk de kat uit de boom, maar kwam al snel tot de ontdekking dat er meer te halen viel. Een ongelukkige kopbal van verdediger Rob Kanters krulde achter de verbouwereerde doelman Stefan Lobbezoo in het eigen doel (0-1) en gaf de gasten nog meer inspiratie.

In de tweede helft was het Raymon Slagboom die in de 74e minuut alleen voor Lobbezoo het hoofd koel hield (0-2), tien minuten later trof Tevin Biekman van afstand opnieuw doel (0-3). Sliedrecht kon er weinig tegenover stellen, aanvallend onmachtig en zonder overtuiging spelend.

Theo Lucius heeft de zware taak zijn team optimaal klaar te stomen voor het belangrijke duel van a.s. zaterdag, wanneer runner-up Rijsoord op sportpark De Lockhorst een aanval wil doen op de derde plaats.

Opstelling Sliedrecht: Stefan Lobbezoo, Bob van Stek, Rob Kanters, Levy Liesdek, Samet Ulusoy (Nigel van Egmond), Timon Rosenbrand, Stefan van Dam, Sander Vink, Rens Verhoeven (Rick Lodder), Dennis Verhoef en Luciano van Harlingen.