Merwede hervat veldcompetitie met magere winst op Dijkvogels

5 april 2014 om 00:00 Sport

De veldcompetitie is hervat. Met DES ongenaakbaar aan kop, lijkt voor Merwede plek twee het hoogst haalbare. Zaterdag werd onder slechte omstandigheden gewonnen van Dijkvogels uit Maasdijk.

In de thuiswedstrijd wist Merwede nipt te winnen, dus Merwede was gewaarschuwd. Op een glad kunstgrasveld waren de doelpunten schaars, mede doordat er een flinke wind over het veld waaide. Merwede begon goed aan de wedstrijd en wist de score te openen. Het duurde echter een lange tijd voordat de 0-2 op het scorebord stond. De Merwedianen hadden moeite met de wind, maar ook de tegenstander kon de korf lastig vinden. Dijkvogels wist wel in het verloop van de eerste helft terug te komen tot een stand van 4-4. In de laatste seconden van de eerste helft wist Kevin van Beest ervoor te zorgen, dat het De Groot & Schagen team met een voorsprong van 4-5 de rust bereikte.

In de tweede helft kon Merwede de voorsprong handhaven, maar lukte het maar niet om een groter gat te slaan. Het verschil tussen beide ploegen was steeds maar één of twee punten. Door het gladde veld, kon Merwede niet goed aanvallen en waren er veel valpartijen. Deze valpartijen zorgde ervoor dat Robbert Bakker en Sanne Verdoorn het veld moesten verlaten. Dik Bikker en Jolanda Redelijkheid kwamen voor hun in het veld. Merwede wist aan het eind van de wedstrijd een gat te slaan van drie punten (6-9). Het laatste doelpunt werd door de thuisploeg gescoord en dat leverde een eindstand op van 7-9. Een weinig enerverende wedstrijd, waarin wel de twee punten werden meegenomen naar Sliedrecht.

Volgend weekend staat er een thuiswedstrijd tegen TOGO uit Goes op het programma. Aanvang van de wedstrijd 15.30 uur.