NLdoet in Dierenasiel groot succes

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Ook de asielkatten in Dierenasiel Sliedrecht werden dit weekend in het zonnetje gezet tijdens NLDoet. In het kader van NLdoet werd een speciale VIP-dag georganiseerd; de katten kregen massages, versbereid lunchbuffet, er werden kattenspeeltjes geknutseld, er was kattenfitness en tussendoor heel veel intieme kroelmomentjes. De dag werd afgesloten met de uitreiking van een 'certifi-cat', waarmee de bezoekers erkend werden als gekwalificeerde kattenverwenner.

Voorzitter Ginet Balistreri kijkt blij terug op dit feestelijke weekend: ,,Vorig jaar hebben we gezamenlijk geklust in het asiel maar dat bleek voor de katten geen plezier; het was erg onrustig en lawaaierig voor de beestjes. Dit jaar is gekozen voor een activiteit waar de dieren zelf veel plezier aan beleven. Veel katten zijn 'wegens omstandigheden' in het asiel geraakt en hebben minder leuke ervaringen. Daarom verdienen ze zo'n speciale verwendag dubbel en dwars."

Twee jeugdige deelneemsters hadden speciaal voor deze gelegenheid geld ingezameld en maakte het Dierenasiel blij met een hoop extra zakcentjes. ,,We kunnen dat heel goed gebruiken, de vaste maandelijkse lasten zijn erg hoog. Wat het leuke aan NLdoet 2014 is, is dat we nu zoveel mooie zelfgemaakte speeltjes hebben, die overigens erg populair zijn bij de katten, dat we een gedeelte in ons winkeltje aan de Molendijk hebben gehangen voor de verkoop. Voor een habbekrats kan iemand een kattenspeeltje kopen en daarmee het dierenasiel ondersteunen."

Volgend jaar zal Dierenasiel Sliedrecht wederom een soortgelijk evenement organiseren met NLdoet.

advertentie
advertentie