Leerlingen Griendencollege eerste bij Skills Talents 2014

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Skills Talent zijn de vakwedstrijden voor alle sectoren in het VMBO. Leerlingen uit het hele land strijden om de eer.

Op donderdag 20 maart waren de vakteamfinales, waarbij de beste zes teams van Nederland van ieder vak tegen elkaar streden om de eerste plaats. De ICT-leerlingen van het Griendencollege hebben de eerte prijs gewonnen in hun vakrichting.

Op vrijdag 21 maart werden de Provincieteamfinales gehouden bij het Deltion College in Zwolle. De Zuid-Holland Hawks, waar ook een aantal leerlingen van het Griendencollege, afdelingen Zorg & Welzijn en ICT bij horen, zijn de winnaars geworden van Skills Talents 2014. De Brabant Bulls werden tweede en Zeeland Sharks gingen er vandoor met de derde plaats.

Tijdens de finale kreeg ieder provincieteam de opdracht een festival te organiseren. In totaal streden 318 VMBO'ers in tien verschillende vakrichtingen. Zo zorgde het team van Elektro & Installatie voor de verlichting op het festivalterrein en maakte het team van Bouwen, Wonen & Interieur schommelstoelen.

Staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker reikte de prijzen uit aan de beste jonge vaktalenten van het VMBO. Sander Dekker: ,,Het is een fantastisch podium voor jongeren om te laten zien hoeveel talent ze hebben. De deelnemers laten hier vakmanschap zien en daar ben ik trots op."

advertentie
advertentie