Teleurstelling groot bij PvdA

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Bij de PvdA heeft de tegenvallende verkiezingsuitslag de nodige reuring veroorzaakt. De PvdA verloor een zetel en die teleurstelling was voor de oude raadsleden Connie de Bruin en Johan Huisman reden om definitief te stoppen. Ze vielen op basis van de uitslag sowieso buiten de boot, maar keren dus ook niet als burgerraadsleden of fractiemedewerkers terug.

Ook lijsttrekker Anton van Rees had aanvankelijk moeite de verkiezingsuitslag te verwerken. Vooral toen hij daags na 19 maart een brief van zijn partijleider Diederik Samsom kreeg. ,,Die schoot bij mij verkeerd, vooral door de toonzetting. Alleen maar kreten als 'schouders er weer onder'. Dat doen we heus wel. Maar ik had ook graag een hand in eigen boezem gezien. Ze weten in Den Haag heel goed dat veel PvdA'ers lang niet altijd gelukkig zijn met de beslissingen die daar genomen worden. Tijdens de campagne werden we hier steeds op aan gesproken. We kwamen niet eens aan ons eigen verhaal voor Sliedrecht toe."

Inmiddels is de teleurstelling weer wat gezakt. ,,Je moet daar niet in blijven hangen. Blik vooruit en eerst maar eens kijken wat de gesprekken met de informateur ons brengen."

advertentie
advertentie