DWF WORDT VIERDE

5 april 2014 om 00:00 Sport

Afgelopen zaterdag werd in eigen bad de laatste competitiewedstrijd van Regio West gezwommen. In november was het DWF nipt gelukt om zich als vijfde en laatste in deze C-poule te plaatsen. Vorig seizoen werden zij nog kampioen in deze C-poule, maar na het opgaan van Kringen in Regio’s was dat helaas niet mogelijk. Na 5 wedstrijden kon de balans opgemaakt worden en had DWF zich toch nog opgewerkt naar een vierde plaats.

Kim Hogendoorn opende de wedstrijd met een PR op de 50 rug als startzwemster van de estafette. Later verbeterde zij nog haar 100 wissel. Nikki Paans zwom ook een PR op de 50 rug en later voegde zij daar nog een PR op de 200 vrij en 50 school aan toe. Voor Evi Mijnster waren er 2 PR’s op de 50 rug en 100 school en dat leverde haar zilver en brons op. De broers Nick en Bob Hogendoorn zorgden voor de PR’s op de 100 vlinder. Tabitha Lagendijk tekende voor de grootste tijdsverbetering van de dag. Ruim 10 seconden eraf op de 200 vrij. Isabella de Lange kwam met PR’s op de 200 vrij en 50 school uit het water en nam 2x brons mee naar huis. De vrienden Daniël van Loon en Jelle van Tuijl gingen aan de haal met PR's op de 200 vrij en 50 school. Daarbij was er brons voor Daniël op de 200 vrij. Chémène de Klein zwom een PR op de 100 rug evenals John van Heteren. Voor Lisa Nederveen was er een dik PR van ruim 8,5 seconden op de 100 wissel. Adriaan van Herwijnen zwom zijn PR ook op de 100 wissel. Luc Veul wist zichzelf te verbeteren op de 100 school en Dennis Cannoo deed dit op de halve afstand. Het laatste PR van de dag kwam op naam van Sanne Nederveen. Als startzwemster in de estafette zwom zij een PR op de 50 vrij.

De overige medailles gingen naar Johnny den Uil die 2x goud won op de 100 rug en 100 school. Voor Bob Hogendoorn was er goud op de 100 school en zilver op de 50 rug. Anne de Heer ging naar huis met zilver en brons op de 100 vlinder en 100 vrij.

Zaterdag reist de ploeg naar Dordrecht voor de laatste wedstrijd in de Verenigingscompetitie. Hier zal DWF in de tweede klasse blijven steken.

advertentie
advertentie