Sliedrecht Sport naar play-off finale

5 april 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - Landskampioen Sliedrecht Sport heeft de serie wedstrijden in de kampioens-poule afgesloten met een moeizame 3-2 zege op VC Weert. Doordat concurrent/koploper VV Alterno geen steek liet vallen in de thuiswedstrijd tegen Peelpush (3-0) gaat het team uit Apeldoorn als eerste geplaatste de finalewedstrijden in. Dit betekent een extra thuisvoordeel voor Alterno, dat zaterdag 5 april in de eigen Alternohal van start mag gaan.

Het was zaak voor Sliedrecht Sport om in de laatste wedstrijd tegen VC Weert in mentaal opzicht weer wat bij te kunnen tanken om zodoende met het nodige zelfvertrouwen de finalewedstrijden (serie best-of-5) in te kunnen gaan. Dat VC Weert zich niet zonder slag of stoot gewonnen wilde geven bleek al snel uit de eerste set, waarin Sliedrecht Sport maar moeilijk op gang kwam. De Limburgsen profiteerden daar logischerwij gretig van: 16-25. Onder aanvoering van een sterk spelende Celia Diemkoudre (zij scoorde in totaal 27 treffers en was met afstand topscorer) legde de thuisclub de tegenstander de wil op in de daaropvolgende twee sets (25-19, 25-22). Sliedrecht Sport kon dit niveau niet vasthouden in de vierde set, waardoor VC Weert weer langszij kon komen (20-25). Om niet met een kater de komende wedstrijden in te gaan, rechtte men de ruggen en werd in de vijfde set alsnog de winst binnengehaald : 3-2 (15-10).

Over de vraag wie als favoriet de finale ingaat, zijn de meningen enigszins verdeeld. Sliedrecht Sport verkeert momenteel niet in de topvorm van begin dit jaar, maar heeft dusdanig veel kwaliteit en ervaring, dat men er op belangrijke momenten toch weer weet te staan. VV Alterno heeft het psychologische voordeel als nummer 1 de kampioenspoule te hebben afgewerkt, en de laatste confrontatie met Sliedrecht Sport in Apeldoorn soeverein te hebben gewonnen (3-0).

Hoe dan ook, aanstaande zaterdag staat de 0-0 aan de start gewoon weer op het scorebord. Een serie best-of-five, waarin de spanning de boventoon lijkt te gaan voeren, zal uitsluitsel bieden.

Het programma: zaterdag 5 april: Alterno - Sliedrecht Sport; woensdag 9 april (19.30 uur): Sliedrecht Sport - Alterno; zaterdag 12 april: Alterno - Sliedrecht Sport; zaterdag 19 april (20.00 uur), mits er nog geen beslissing is gevallen: Sliedrecht Sport - Alterno; zondag 27 april: Alterno - Sliedrecht Sport.

advertentie
advertentie