Merwede neemt ruime sportieve revanche op TOGO

5 april 2014 om 00:00 Sport

Er werd in de heenwedstrijd weliswaar niet verloren, maar de 8-8 tegen TOGO voelde wel als een verlies. Afgelopen zaterdag kwam de ploeg uit Goes naar een zonovergoten Sliedrecht voor een nieuwe krachtmeting met het De Groot en Schagen team. Dit keer liet Merwede zich het kaas niet van het brood eten en gaf het scorebord na afloop een afgetekende 26-7 eindstand zien.

Waarin Merwede in de uitwedstrijd moeite had met scoren, vielen nu de doelpunten als rijpe appelen. Er werd genoeg ruimte geboden om aan te vallen en de kansen werden afgemaakt. TOGO kreeg geen ruimte om aan te vallen door goed verdedigend werk aan de kant van Merwede en dus hadden zij geen kans om in de wedstrijd te komen. Merwede liep snel uit naar een 3-0 voorspong om daarna de voorsprong uit te bouwen naar een 6-1 voorsprong. De Merwedianen gingen gewoon door met het goede spel en wisten de de rust te bereiken met een stand van 10-2.

In de tweede helft werd Jolanda Redelijkheid ingebracht voor Sanne Verdoorn. Merwede bleef ook in de tweede helft goed aanvallen en er werd met scherp geschoten. Het stond daarom ook snel 15-3. De wedstrijd was al lang gespeeld, maar de de spelers gingen gewoon door met het maken van doelpunten. TOGO werd helemaal weggespeeld en had geen schijn van kans tegen een oppermachtig Merwede. De scheidsrechter floot het eindsignaal bij een stand van maar liefst 26-7.

Aanstaande zaterdag vindt het jaarlijkse koppelschiettoernooi plaats en is er geen competitieronde. Zaterdag 12 april staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma. Ditmaal is de tegenstander ONDO uit ’s-Gravenzande. Aanvang van de wedstrijd 15.30.