Sunday Jazz, seizoen negen, 25e concert!!

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Op 13 april geeft Bigband Blast! haar 25e concert in de Sunday Jazz serie, een jubileum wat gevierd moet worden!

Bij zo’n gedenkwaardige mijlpaal hoort een gedenkwaardige gast: de Luxemburgse trompettist Ernie Hammes!

Eerder waren te gast bij Sunday Jazz: vocalisten Denise Jannah, Deborah J. Carter, Ronald Douglas en Gé Titulaer, trombonisten Ilja Reijngoud en Bert Boeren, flügel-specialist Ack van Rooyen, saxofonisten Ferdinand Povel en Simon Rigter, pianist Rob van Bavel, gitarist Martijn van Iterson, vibrafonist Frits Landesbergen en Hammond-organist Carlo de Wijs, trompettisten Loet van der Lee en Angelo Verploegen. Daarnaast bracht Bigband Blast! zes Sunday Jazz X-mas Editions en de thema-concerten “Flamenco Bigband” en “A Hollywood Blast!."

De in 1968 geboren Ernie studeerde aan de conservatoria in zijn geboorteplaats Esch/Alzette en Metz (Frankrijk) én aan de Manhattan School of Music in New York. Les kreeg hij o.a. van Lew Soloff en CLaudio Roditi. Hij speelde zowel als solo-trompettist als lead-trompettist in 27(!) verschillende landen. Een greep uit de artiesten waar Ernie mee heeft samengewerkt: Paul ANKA, Chaka KHAN, Diane SCHUUR, Michel CAMILO, The Dizzy GILLESPIE All Stars, The Duke ELLINGTON Orchestra, Jon FADDIS, Slide HAMPTON, Michael & Randy BRECKER, Bob MINTZER en vele anderen. Liefhebbers van jazz/fusion waarin het trompetgeluid in het hoge register centraal staat kennen Ernie Hammes van Maynard FERGUSON and his Big Bop Nouveau Band.

Wellicht verrassend, maar Ernie is ook een virtuoos in het klassieke genre en speelde bij vele befaamde orkesten.

Het is werkelijk fenomenaal, dat hij met Bigband Blast! komt spelen in De Lockhorst te Sliedrecht. Wilt u meer van hem weten: http://www.erniehammes.com.

Naast Ernie Hammes zal Bigband Blast!’s eigen zangeres Suzanne Jansen de presentatie van het concert op zich nemen en een aantal nummers voor u zingen. Maar er is ook ruimte voor opkomend talent in de persoon van zangeres Karen Veenstra, “een ongelooflijk talent met een buitengewoon gevoel voor timing en sound.”

De aanvang van het concert van Bigband Blast! op zondag 13 april a.s. is om 15.00u in Theater De Lockhorst, Sportlaan 1 te Sliedrecht. Kaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar bij:

Fa. De Vries, Kerkbuurt 25, 3361 BB, Sliedrecht, tel. (0184) 413046 en aan de kassa van De Lockhorst.

Via onze website www.bigbandblast.com kunt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Bigband Blast! en dus ook van Sunday Jazz.

advertentie
advertentie