Sliedrecht Sport komt net tekort in zinderende vijfsetter

6 april 2014 om 00:00 Sport

APELDOORN - De eerste van minimaal drie play-off wedstrijden tussen Sliedrecht Sport en VV Alterno voldeed in alle opzichten aan de verwachtingen. Twee teams, die sterk aan elkaar gewaagd waren, een spectaculair scoreverloop in een kolkende ambiance, een uitzinnige winnaar en een diepteleurgestelde verliezer na afloop. De uitzinnige winnaar heette uiteindelijk VV Alterno, dat vanuit schier kansloze positie (0-2 achterstand in sets, 8-14 achter in de derde set) zich oprichtte en op basis van sterke service series en imponerende blokkeringen Sliedrecht Sport alsnog op de knieën kreeg.

En daarbij was het allemaal zo goed begonnen voor het team van coach Appie Krijnsen, dat in de eerste set fel van leer trok, waarbij Celia Diemkoudre zich onderscheidde met prima scores, en het de Apeldoornse gastvrouwen kansloos liet: 11-25.

Ook in de tweede set domineerde de (nog) regerend landskampioen, maar kreeg het meer en meer te maken met een zich oprichtend Alterno, dat door een fraaie serviceserie van Kathy Bonsen een 9-14 achterstand gelijk wist te trekken.Persoonlijke fouten van Alterno lieten de balans uiteindelijk toch in Sliedrechts voordeel doorslaan: 23-25.

Vanaf de derde set kantelde de wedstrijd. De servicedruk van Alterno, samen met de blokkering het ultieme wapen, nam toe, waarbij Sliedrecht Sport het niveau uit het begin van de wedstrijd niet meer haalde. Met een 25-16 winst in de derde set verkleinde Alterno de achterstand (1-2), maar leek het in de vierde set toch bakzeil te gaan halen. Drie indrukwekkende acties van Celia Diemkoudre bracht Sliedrecht Sport bij een 23-23 stand tot op twee punten van de overwinning, Alterno ontsnapte alsnog op miraculeuze wijze: 25-23.

In de afsluitende vijfde set ging het tot 10-10 gelijk op, echter twee goede acties van oud Sliedrecht Sporter Carlijn Ghijssen-Jans (blok, 1e tempo) loodsten Alterno naar een luid bejubelde overwinning: 15-11.

Aanstaande woensdag is de tweede wedstrijd in de play-off serie waarbij Sliedrecht Sport inspiratie kan putten uit de wetenschap zeker niet de mindere te zijn geweest en met iets meer mazzel zeker een beter resultaat had kunnen halen. Aanvang in een ongetwijfeld stampvolle sporthal De Stoep: 19.30 uur.

De mannen van Sliedrecht Sport traden nadrukkelijk in de voetsporen van hun vrouwelijke clubgenoten door de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met dezelfde cijfers (2-3) te verliezen. Peelpush ging er na vijf sets met de winst vandoor.

advertentie
advertentie