Stichting Dromen Zonder Beperking kan aan de slag

8 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Stichting Dromen Zonder Beperking kan aan de slag. Na maanden voorbereiding heeft het vijfkoppige bestuur donderdag 3 april bij notaris Koppelaar de handtekening gezet onder de akte van oprichting. Dromen van Sliedrechters met een beperking helpen uit te laten komen, zodat ze hun dagelijkse problemen even kunnen vergeten, is het doel waar zij voor gaan.

De kersverse Sliedrechtse stichting wil zich inzetten voor een brede doelgroep, van heel jong tot heel oud. Ook het begrip 'beperking' mag breed opgevat worden. Als de mensen die graag hun droom verwezenlijkt willen zien maar uit Sliedrecht komen. ,,Het is een zuiver lokaal initiatief voor en door Sliedrechters", lichtte voorzitter Peter de Borst toe. De stichting wil een breed Sliedrechts netwerk inzetten om de dromen te verwezenlijken.

Naast het hoofddoel - mensen even helpen vergeten dat ze een beperking hebben - wil de stichting ook meer begrip kweken in de maatschappij. ,,Want die beperking, het onbegrip, vormt vaak de grootste drempel waar ze tegen aan lopen."

De officiële oprichting werd vrijdagavond 4 april gevierd met de groep vrijwilligers, die zich tot nu toe heeft aangemeld. Ook werd het Comité van Aanbeveling gepresenteerd. Nicole Boer (onder meer voorzitter Wilhelmus), Bart van Noordenne (directeur praktijkschool de Sprong), Bram van Hemmen (burgemeester van Sliedrecht) en Joost Schelling (dominee Gereformeerde Kerk Sliedrecht) hebben hun naam aan de stichting verbonden.

Daarnaast noemde De Borst de huidige sponsors Wilhelmus, Wijn en Meer, Vemsa, Vimotec en EdB fotografie. ,,Dit initiatief kan elke hulp gebruiken van de middenstand, instellingen, bedrijven en particulieren. Sponsoring kan bestaan uit financiële steun, maar ook door het aanleveren van producten of garant staan met diensten. Door samen te werken kunnen mooie dromen waargemaakt worden", benadrukte de voorzitter.

Mensen kunnen vanaf nu dromen indienen via www.dromenzonderbeperking.nl waar een invulformulier te vinden is. Belangstellenden kunnen ook eerst meer informatie opvragen via info@dromenzonderbeperking.nl of 06-29516273.

advertentie
advertentie