Merelnest, Lijsterhof, Nachtegaal en Reiger voldoen niet aan bouwnormen

8 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Tablis Wonen heeft bewoners van de woongebouwen Merelnest, Lijsterhof, Nachtegaal en Reiger onlangs via brief geïnformeerd dat het van 8 tot en met 12 april werkzaamheden zal verrichten aan de galerij- en balkonplaten in de desbetreffende woongebouwen. Onderzoek toonde aan dat de wapening van deze platen niet op de juiste hoogte in het beton zat. Daarom voldoen de balkons en galerijen niet aan de huidige bouwnormen. Tablis Wonen benadrukt dat er geen acuut gevaar is.

'Om de veiligheid zeker te stellen plaatst Tablis Wonen vanaf dinsdag 8 april stempels (metalen palen) onder alle galerij- en balkonplaten van de genoemde woongebouwen. Deze stempels zorgen voor extra ondersteuning', laat de huisvestingsorganisatie in de brief weten. In totaal worden er zo'n 800 stempels geplaatst. De werkzaamheden zullen tot 12 april duren. In deze periode wordt er van 7.00 tot maximaal 22.00 uur gewerkt.

'Met het plaatsen van de stempels is de veiligheid volledig gegarandeerd', vervolgt Tablis Wonen in de brief. De stempels worden geplaatst voor een periode van zes maanden. In deze periode stelt de organisatie op zoek te gaan naar een definitieve oplossing.

Speciaal voor de bewoners heeft Tablis Wonen een informatiepunt geopend in de recreatieruimte van de Tuinfluiter (Tuinfluiterstraat 136). Deze ruimte is iedere avond, van 19.00 tot 21.00 uur, geopend. Informatie vergaren kan ook telefonisch: 0184-444844.

De woongebouwen zijn gelegen aan de Rembrandtlaan, Thorbeckelaan en Reigerlaan.

advertentie
advertentie