TRAININGSARBEID NIKKI PAANS WORDT BELOOND

9 april 2014 om 00:00 Sport

Het seizoen loopt ten einde en dat merken we aan alles. De jongste zwemmers van DWF hebben afgelopen zaterdag in Zwijndrecht de laatste miniorenwedstrijd gezwommen. Er stonden vaak pittige nummers op het programma maar de 17 zwemmers wisten 24 PR's op de klokken te zetten.

Nikki Paans heeft haar trainingsarbeid opgevoerd en ziet dat nu beloond worden. Met starts op de 200 rug en de 200 vlinder ging zij naar huis met 4 PR's. Haar leeftijdsgenootje Tabitha Lagendijk had er ook goed de vaart in en zette op dezelfde afstanden 3 PR's op de klokken met een totale tijdsverbetering van ruim 27 seconden. Jelle van Tuijl pakt zijn trainingen meer en meer serieuzer aan en dat resulteerde in de grootste tijdsverbetering van de dag. Ook hij moest aan de bak op deze afstanden en kon 3 PR's aan zijn lijst toevoegen met een totale tijdsverbetering van 30 seconden. Tjeerd Hettema startte op de 100 school en 50 vlinder en zwom ruim 27 seconden sneller dan voorheen en nam 3 PR's mee naar huis. Adriaan van Herwijnen ging naar huis met PR's op de 50 en 100 school. Joëlle Paans en Kim van Tuijl maakten grote sprongen op de 100 rug en 100 vrij. En Daniël van Loon kwam met PR's op de 200 rug en 200 vlinder het water uit. Voor Kim Hogendoorn, Isabella de Lange en Luc Veul bleef de teller bij 1 PR steken.

De enige medaille kwam op naam van Isabella de Lange voor haar race op de 200 rug.

De komende tijd richten de ouderen zwemmers zich op de regiokampioenschappen die in mei gezwommen zullen worden en voor de minioren zijn er nog de finales die in juni op het programma staan.

advertentie
advertentie