Kinderteam BOOOM officieel van start in de Alblasserwaard

9 april 2014 om 00:00 Ondernemend

Dinsdag 1 april was het zover. Het eerste lijn kinderteam BOOOM is officieel geplant. Letterlijk door een boom in de grond te planten. “ Het is een kleine boom, maar deze boom zal gaan groeien en bloeien”, volgens Christel Gevers, één van de bevlogen initiatiefnemers van dit team. Het jonge boompje ging onder mooie warme zonnestralen de grond in en kreeg voldoende water mee om zich te gaan wortelen in de aarde.

Na jaren van samen werken op ad hoc basis wordt er nu structureel samen gewerkt door diverse eerste lijn deskundigen rondom het kind.

Meldt een kind zich via de ouders, leerkracht of andere hulpverlener met een hulpvraag dan wordt via een gezamenlijke intake en onderzoek een advies geformuleerd. In het team zitten een arts, psycholoog, orthopedagoog, logopedist, ergotherapeut, manueel therapeut, kinderfysiotherapeut, onderwijskundige. Desgewenst worden ook nog andere disciplines ingeschakeld.

Dit team werkt ook samen met CJG en andere organisaties en teams in de regio.

BOOOM is ontstaan door het besef dat er kinderen overal behandeld worden in de eerste lijn, maar er te weinig samenwerking en afstemming is. Om dit te doorbreken is BOOOM ontstaan.

BOOOM staat voor Bewust, Betrokken, Bewogen, Observatie, Ontwikkeling, Opvoeding, Omgeving, Overleg, Oplossing, Optimalisering, Ontplooiing en natuurlijk Multidisciplinair.

Het gaat om kinderen van 0 tot en met 18 jaar. Uit de plaatsen Sliedrecht, Papendrecht, Alblasserdam, Nieuw-Lekkerland, maar ook heel de Alblasserwaard tussen Dordrecht en Gorinchem en begrensd door de Lek en Merwede

Kinderen met een combinatie van één of meer van de volgende items kunnen aangemeld worden bij het eerstelijns kinderteam BOOOM:

1. Lichamelijke en/of psychosomatisch problemen

2. Emotionele problemen

3. Gedragsproblemen

4. Leerproblemen

5. Spraak- en taalproblemen

6. Motorische problemen

7. Psychiatrische problemen

8. Gezins- en systeemproblemen.

9. Onverklaarbare pijnklachten

U kunt zich voor informatie melden tot het team via 0184-414942 of kinderteam@balans.mobi

advertentie
advertentie