Sliedrecht Sport doet afstand van landstitel

13 april 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - Na twee succesvolle seizoenen met twee nationale titels op rij heeft Sliedrecht Sport j.l. zaterdagavond afstand gedaan van de titel "landskampioen". Deze titel is voor het komend jaar toebedeeld aan VV Alterno uit Apeldoorn, dat met drie gewonnen wedstrijden op rij de kampioensbeker in ontvangst mocht nemen.

Na twee verloren wedstrijden kon de selectie van trainer-coach Appie Krijnsen ook in het derde duel in een overvolle, uitermate sfeervolle Alterno-hal het tij niet keren, ondanks een opleving in de derde set : 3-1 (25-17,25-14, 14-25, 25-19).

Appie Krijnsen was even teleurgesteld als realistisch na afloop: ,,Over deze drie finales gezien was Alterno de betere ploeg en dus de verdiende winnaar, chapeau daarvoor. Zij waren fitter, speelden met meer overtuiging en wij waren niet in staat ons eigen topniveau te halen, dat nodig was om hier een afdoende antwoord op te kunnen geven. Het klinkt misschien gek, maar ik zal vannacht niet wakker liggen van deze teleurstelling. Ik ben trots op mijn team, dat een loodzwaar seizoen (44 wedstrijden) heeft afgewerkt met veel aansprekende prestaties en veel mooie overwinningen. Iedereen heeft het uiterste uit zichzelf gehaald, maar het is gebleken, dat het seizoen uiteindelijk net iets te lang heeft geduurd en dat wij niet meer bij machte waren te pieken op een belangrijk moment. Een belangrijke les voor de toekomst, hier zullen wij volgend jaar weer aan moeten gaan werken. Soms moet je eens met je kop tegen de muur lopen om weer stappen vooruit te kunnen zetten."

advertentie
advertentie