Wellnessplein feestelijk geopend

15 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Gerard de Haan, bestuurslid van de Vrienden van Waerthove sprak een welkomstwoord en las een mooi gedicht voor over een dementie moeder. Een goede keuze, want in het verpleeghuis wonen immers veel vaders en moeders. ,,De Vrienden van Waerthove zetten zich in voor de bewoners door zaken te realiseren waar normaliter geen geld voor is. Zij kunnen terugvallen op gulle gevers, bedrijven en organisaties die het hart op de juiste plaats hebben", liet hij de aanwezigen weten.

SLIEDRECHT - In een feestelijke ambiance vond maandag 14 april de officiële opening plaats van het nieuwe Wellnessplein in Verpleeghuis Waerthove. De bewoners kunnen er gebruik maken van een verschillende diensten, zoals aromatherapie en muziektherapie. Er is een stiltecentrum ingericht en het is mogelijk om een bezoekje aan de kapsalon te brengen. De multifunctionele ontspanningsruimte en de fraai ingerichte ontmoetingsruimte maken het plaatje compleet.

Regiomanager Twan van den Munckhof wees erop dat de nieuwe voorzieningen vooral gericht zijn op de verbetering van de levenskwaliteit. ,,Familie, vrienden en de gemeenschap zijn essentieel voor de geestelijke gezondheid van onze bewoners. We zoeken samenwerking met kerken en scholen om contact met het maatschappelijk leven te houden. De Sliedrechters doen graag iets voor de bewoners van Waerthove."

Geestelijk verzorger Jos Aarnoudse was nauw betrokken bij de realisatie van het stilte- en aandachtcentrum. Hij gaf een korte toelichting op de verschillende ruimtes, die allemaal door middel van een trefwoord worden aangegeven. Geur staat voor de ruimte waar aromatherapeute Eda van Anrooij haar werk doet. De ruimte van muziektherapeute Ellen Blankvoort wordt aangeduid met Klank. Jos is de beheerder van de stilteruimte Zin. ,,Je mag daar je ballast neerleggen." Hij vertelde dat de kapsalon, die met Mooi wordt aangegeven, ervoor zorgt dat bewoonsters weer gaan stralen. De nieuwe multifunctionele ontspanningsruimte heeft de naam De Kil gekregen. In ontmoetingsruimte Het Dok is er gelegenheid om in een gezellige omgeving samen te zijn met familie en vrienden."

Het samenzijn werd muzikaal omlijst door Ellen Blankvoort. Eda van Anrooij las een gedicht voor. Vervolgens openden Twan van den Munckhof en Leo Hartkoren, voorzitter van de Vrienden van Waerthove, de deuren van de verschillende ruimtes, waarna de genodigden er een kijkje konden nemen.

advertentie
advertentie