Drie ongelooflijke benefietavonden van United by Music

18 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Deze week werd zalencentrum De Lockhorst gevuld met meer dan 750 gasten voor drie uitzonderlijke benefietshows van United by Music. Op het podium stonden verschillende artiesten die het publiek versteld deden staan met hun buitengewone talenten, allen met een verstandelijke beperking. Bram van Hemmen, burgermeester van Sliedrecht, was één van de gasten: “Passie voor muziek en mogelijkheden in plaats van beperkingen. Genieten!”

Voor de vierde keer organiseerde de stichting een benefietshow, maar deze keer was het succes nog groter. Elke avond kwamen er zo’n 250 gasten die allen genoten van een luxe diner en swingende muziek van diverse artiesten. De avonden hadden als doel om geld in te zamelen voor United by Music, een stichting gevestigd in Sliedrecht die getalenteerde mensen met een verstandelijke beperking de kans geeft om op te treden voor een groot publiek. De stichting probeert op deze manier de integratie van mensen met een verstandelijke beperking in de samenleving te bevorderen. De hele avond staat in het teken van de uitzonderlijke talenten. Veel mensen denken vooral aan de jostiband als ze het concept van United by Music horen, een leuke organisatie natuurlijk, maar United by Music toont het tegenovergestelde. De artiesten laten zien dat zij totaal geen beperkingen hebben op het podium. De artiesten zijn niet langer beperkte volwassenen, maar sterren die het publiek vermaken.

De benefietshows begonnen op dinsdag 15 april met een avond voor de cliënten van de ASVZ. Woongroepen konden zich inschrijven voor de speciale shows. De twee avonden daarna waren bedoeld voor bedrijven en particulieren die de stichting een warm hart toe willen dragen. De burgermeester van Sliedrecht, Bram van Hemmen, was donderdag ook aanwezig. ’s Avonds schreef hij op Facebook: “Passie voor muziek en mogelijkheden in plaats van beperkingen! #genieten.” Niet zomaar een show dus, maar drie ongelofelijke avonden die het publiek versteld deden staan.

Naast de artiesten van United by Music was er ook een band uit Denemarken, de Jacob Jensen band. Zij worden ook wel de ’s werelds beste rock ’n roll band genoemd bestaande uit muzikanten met een verstandelijke beperking. Verder was de energieke Lady “A” speciaal uit de Verenigde Staten gekomen om op te treden bij de shows. United by Music heeft laten weten dat er volgend jaar weer benefietavonden georganiseerd zullen worden. Voor meer informatie: www.unitedbymusic.nl.

advertentie
advertentie