Nacompetitie zo goed als zeker voor Sliedrecht

20 april 2014 om 00:00 Sport

HEERJANSDAM - Nu na het paasweekeinde alle teams in de eerste klasse C op hetzelfde aantal van 24 gespeelde wedstrijden staan, is het scenario voor de laatste twee speelronden ook voor Sliedrecht zo helder als kristal. Dankzij een zeer belangrijke 2-1 zege op Heerjansdam sloeg Sliedrecht (na eerder Rijsoord met 5-1 te hebben terug gewezen) opnieuw een aanval op de belangrijke derde plaats met succes af. Enig overgebleven concurrent na dit weekend is Rijsoord, dat met zes punten achterstand nog een minieme kans heeft om het succes voor Sliedrecht te dwarsbomen.

Sliedrecht won op de Molenwei in een duel waarin beide teams voor de volle winst gingen. Bij Sliedrecht kwam dit besef overigens wat later in de wedstrijd, want het team van trainer Theo Lucius begon verre van optimaal aan de pittige klus: ,,We speelden met te weinig bezieling, onbegrijpelijk eigenlijk in een wedstrijd met zulke hoge belangen", aldus Theo Lucius na afloop. ,,Ook was het combinatiespel slordig met veel verkeerde passes en verzuimden wij voldoende druk op de bal te zetten, waardoor Heerjansdam er lustig op los kon combineren. Gesteund door de beide doelpunten kwam er in het tweede deel van de wedstrijd wel meer overtuiging. Ik ben uiteindelijk wel blij met het resultaat, maar de uitvoering had beter gekund."

Zolang de buit nog niet definitief binnen is, blijft Lucius een slag om de arm houden aangaande deelname aan de nacompetitie: ,,We zijn er heel dichtbij en als het zover komt, dan wil ik natuurlijk voor het hoogste gaan: promotie naar de hoofdklasse."

Neus op de feiten

Sliedrecht werd in Heerjansdam al vroeg met de neus op de feiten gedrukt. Een voorzet van links werd door doelman Stefan Lobbezoo onvoldoende verwerkt, waardoor Gert Jan Plaisier de afvallende bal onberispelijk kon binnen schieten: 1-0. Doordat Sliedrecht de gastheren van De Molenwei teveel ruimte gunde, bleef Heerjansdam de bovenliggende partij, en kwam de gelijkmaker in de 31e minuut als het ware uit de lucht vallen. Arbiter Cees Brouwer zag in een handsbal van Ridvan Celibi voldoende aanleiding een penalty toe te kennen, die door aanvoerder Stefan van Dam onberispelijk werd binnen geschoten: 1-1.

Na rust legde een geïnspireerd Sliedrecht meer en meer de wil op aan Heerjansdam, dat bij goede kansen stuitte op goed keeperswerk van Stefan Lobbezoo. In de 62e minuut leidde een combinatie tussen aangever Dennis Verhoef en afronder Luciano van Harlingen tot de voorsprong van de Lockhorst brigade: 1-2. Een herboren Joey Rijsdijk zag twee kopballen ternauwernood door doelman v.d. Pol gepareerd worden en Luciano van Harlingen kwam nog geen drie minuten na zijn treffer een teenlengte te kort om de wedstrijd definitief in het slot te gooien.

De rode kaart (2x geel) voor Heerjansdammer John Schot (overtreding op Sander Vink en de daaropvolgende emotionele reacties jegens de scheidsrechter) betekende de nekslag voor de aspiraties van de thuisclub, die ook twee dagen later in het inhaalduel tegen Zuidland opnieuw tegen een zeperd opliep: 1-2.

Voor het eerstvolgende duel van Sliedrecht (zaterdag 3 mei) is de druk al deels van de ketel: door de 5-1 nederlaag van S.H.O. tegen Rijsoord is de komende tegenstander Spijkenisse (zonder zelf te spelen) reeds verzekerd van de titel in 1C. Of dit voor Sliedrecht gunstig mag zijn, zal moeten blijken in het duel op De Lockhorst, dat om 14.30 begint.

Opstelling Sliedrecht: Stefan Lobbezoo, Bob van Stek (61' Rens Verhoeven), Levy Liesdek, Rob Kanters, Joey Rijsdijk ; Timon Rosenbrand, Stefan van Dam ( 90+6 Nigel van Egmond), Sander Vink, Samet Ulusoy ; Dennis Verhoef (85' Kenny Stuy v.d. Herik), Luciano van Harlingen.