Het ijs van La Venezia is puur natuur

22 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - In een van de kiosken op het Burg. Winklerplein is sinds zaterdag Italiaanse ijssalon La Venezia gevestigd. De openingshandeling werd rond het middaguur verricht door burgemeester A. van Hemmen, die daarna alle gelegenheid kreeg om het overheerlijke, huisgemaakte ijs te proeven. Daarna mocht het winkelend publiek binnenkomen voor een gratis ijsje.

Door Ria Scholten

Al ruim voor het openingstijdstip had zich een groepje kinderen verzameld voor het lint dat door de burgemeester zou worden doorgeknipt. Voordat hij de schaar hanteerde liet de heer Van Hemmen weten dat de komst van de nieuwe zaak op het Burg. Winklerplein door velen als goed nieuws wordt ervaren. ,,Het is een mooie aanvulling op het winkelaanbod op het plein. Welkom in Sliedrecht." Vervolgens maakten ijsliefhebbers van alle leeftijden gebruik van de gelegenheid om gratis te komen proeven.

De familie Gervasio is tevens eigenaar van de La Venezia vestigingen aan de Vest en de Voorstraat in Dordrecht en op de Markt in Gouda. ,,In deze salon verkopen we een twintigtal smaken glutenvrij ijs. Daarnaast zijn er twee smaken verkrijgbaar (mokka en chocolade) die zonder suiker en melk bereid zijn. Deze ijsjes kunnen ook worden gegeten door mensen met een koemelkallergie", vertelt Maarten Delevaque, die belast is met de dagelijkse leiding. ,,In de vitrine vinden ijsliefhebbers bijzondere smaken zoals de Nocciolato die is bereid met roomijs, Nutella en hazelnoten. "Het is een echte delicatesse, die alleen bij La Venezia verkrijgbaar is. Uniek is ook ons hazelnootgebakijs. Andere, wat frissere toppers zijn de smaken limocello en passievrucht."

Het ijs wordt verkocht in een hoorntje of een beker. IJscoupes zijn niet verkrijgbaar. De maximale hoeveelheid ijs die kan worden meegenomen is een liter. ,,Heerlijk om thuis te genieten van een ambachtelijk ijsje. Klanten die wat verder weg wonen kunnen gebruik maken van een handige thermoverpakking. De mensen kunnen hier ook terecht voor heerlijke, verse gezette koffie", laat Maarten weten. ,,Waarom ons ijs zo lekker is? Het is met liefde geproduceerd met gebruik van verse ingrediënten en zonder toevoegingen. In het vruchtenijs zit 35 tot 40 procent vers fruit. Alles is dus helemaal puur natuur! De recepten zijn al jaren in het bezit van de familie."

De ijssalon is geopend op maandag van 13.00 tot 18.00 uur en van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur. ,,Uiteraard hopen we dat we de komende tijd heel veel mensen in onze salon mogen begroeten", aldus Maarten. ,,Over een aantal weken gaan we bekijken of de openingstijden nog iets verruimd kunnen worden."

advertentie
advertentie