Programma voor jong en oud op Koningsdag

23 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Bestuursleden van de Sliedrechtse Oranjevereniging presenteerden vorige week het programma voor de viering van de allereerste Koningsdag, maar hadden nog meer te melden. ,,Ons bestuur is uitgebreid met Ariane Romijn en Dennis Speksnijder en ons logo is vernieuwd", liet voorzitter Adriaan Pot weten. ,,Het programma is net zo uitgebreid en gezellig als in vorige jaren. De flyer waarop alle festiviteiten zijn aangegeven is inmiddels huis aan huis bezorgd."

Door Ria Scholten

Het dagprogramma begint met de kleedjesmarkt op het Dr. Langeveld en in een aantal aangrenzende straten. De kinderen mogen hun kleedjes vanaf 05.00 uur neerleggen. ,,Het is geen commerciële markt", benadrukt Henk Lammers. “Alleen de kinderen mogen speelgoed en huishoudelijke artikelen verkopen, waarbij hun ouders wel een oogje in het zeil mogen houden. In verband met gewijzigde regelgeving mogen er geen etenswaren en dranken worden verkocht, ook niet voor een goed doel. Overgebleven spullen kunnen bij de Kringloopwinkel op de locatie bij de Henri Dunantschool worden ingeleverd."

Het feit dat de deelnemers zich elk jaar vroeger op het plein melden is het bestuur een doorn in het oog. ,,Vorig jaar leek het om 03.30 uur de Klaverstraat wel en dát is niet de bedoeling", aldus Henk. ,,We willen daarom een dringend beroep doen op de sportiviteit van de kleine groep ouders, die zich geroepen voelt om in het holst van de nacht hun auto op de uitgekozen plaats te parkeren. We gunnen alle kinderen namelijk een leuk plekje."

Het bordes van het raadhuis vormt om 09.15 uur het decor voor de aubade, die dit jaar in een nieuw jasje is gestoken en muzikaal wordt omlijst door Sliedrechtse schoolkinderen in samenwerking met Crescendo. Er wordt ingezet met het zingen van het lied 'Klaar voor de start', dat bekend werd door Kinderen voor Kinderen. Vervolgens verplaatsen de feestelijkheden zich naar het Dr. Langeveldplein waar Synergos van 11.00 tot 12.00 uur een optreden verzorgt. Om 11.00 uur gaat tevens het dagprogramma van start met gratis suikerspin en poffertjes en attracties zoals een zweefmolen, een springkussen en de Slinger Springer.

,,Graag vragen we aandacht voor het programma van de Stichting Sliedrecht Cultuur (12.00 tot 16.30 uur) met onder andere 'Dance Experience', afgewisseld met een Djembé Percussieworkshop van Dununba", vertelt Bernard van Houwelingen. ,,Daarnaast kunnen de mensen op het terrein genieten van demonstraties Slackline, straattheater met levensgrote giraffen en optredens van Angelina Ballerina, het muisje dat ervan droomt ooit een echte balletdanseres te worden. Kinderen kunnen zich bovendien laten schminken of een glittertattoo laten zetten. Tussen 12.00 en 13.00 uur treedt de percussieband Njamakadi op."

Om 16.00 uur start het muzikaal avondprogramma op het Dr. Langeveldplein met live muziek verzorgd door de coverband The Bleaks, die is uitgegroeid tot een niet meer weg te denken Rock 'n Roll coverband in de regio Drechtsteden en daarbuiten. Het programma eindigt om 22.00 uur. Het bestuur kijkt met veel plezier uit naar Koningsdag. ,,Wij vinden dat we er, ondanks de verscherpte regelgeving van de zijde van de gemeente, in geslaagd zijn een mooi programma samen te stellen."

advertentie
advertentie