Kledingbank wegens reorganisatie dicht

23 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Het bestuur van de Kledingbank Sliedrecht heeft besloten de deuren tijdelijk te sluiten. De Kledingbank wil de openingstijden verruimen en heeft daar niet voldoende vrijwilligers voor. Zeker niet nu er vier zijn opgestapt. AD/De Dordtenaar berichtte woensdag dat er sprake is van een conflict.

Ze zouden het niet eens zij met de nieuwe koers van de Kledingbank. Ondermeer de nieuwe regel dat klanten 1 euro moeten gaan betalen voor een kledingstuk is hen een doorn in het oog. Ook zouden de vrijwillgers beschuldigd zijn van diefstal omdat ze zelf kledingstukken eruit vissen. Bestuurslid Nico Schrevers wil op deze kwestie niet ingaan.

,,Dat zij dit aan het AD vertellen is hun keuze. Wij proberen juist in alle rust aan een stukje professionalisering van de Kledingbank te werken." Het bestuur zoekt nieuwe mensen, jong en oud, die een goede schifting kunnen maken uit het enorme aanbod kleding voor een breed 'publiek', vertelt Schrevers. Ook moeten zij bereid zijn volgens een nieuw rooster te werken. Wanneer de Kledingbank weer open gaat, weet hij nog niet. ,,We hopen op veel nieuwe vrijwilligers waar we zo snel mogelijk mee om de tafel gaan."

advertentie
advertentie