Gebruik waterbus neemt toe

23 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - In 2013 hebben in totaal 1.420.892 passagiers gebruik gemaakt van de Waterbus. Het aantal reizigers is hiermee met 0,8 procent gestegen ten opzichte van 2012. De waterbus die Sliedrecht aandoet, lijn 23 naar Dordrecht, telde in 2013 zelfs 3 procent meer passagiers dan in 2012.

Dat heeft het college aan de Sliedrechtse gemeenteraad medegedeeld in een informatiebrief. ,,Hoewel 0,8 procent een bescheiden groei is, is het een belangrijke breuk ten opzichte van de voorgaande jaren, waar tot nu toe een neergaande teneur zichtbaar was", valt te lezen in het schrijven.

De lijn 23 tussen en Sliedrecht en Dordrecht blijft met circa 65 duizend passagiers één van de kleinere lijnen. De lijn is bovendien sterk afhankelijk van de weersomstandigheden, recreatie, en evenementen als Dordt in stoom en de kerstmarkt.

Om de bezetting van lijn 23 te verbeteren is aan de route een halte bij de Ark van Noach toegevoegd. De verplaatsing van de halte Oosteind van de Scheepvaartweg naar de Rosmolenweg (Boskalis) in Papendrecht zal ook helpen bij een betere bezetting. De Waterbus wordt dan aantrekkelijker voor het personeel van Boskalis. Het voordeel voor Sliedrecht is dat de halte hierdoor dichterbij komt en deze interessanter wordt voor bewoners van Baanhoek en Baanhoek-west.

Aquabus, een samenwerkingsverband tussen Arriva en rederij Doeksen, heeft de waterbusconcessie voor de periode van 2010 tot 2021. Omdat de concessie niet rendabel is uit te voeren zonder een overheidsbijdrage dragen de Drechtsteden jaarlijks 680.000 euro bij aan de exploitatie. De deelnemende gemeenten brengen dit bedrag bij elkaar op basis van het aantal inwoners. Voor Sliedrecht was de bijdrage voor 2013 56.448 euro.

advertentie
advertentie