Sliedrechtse hobbyschilder exposeert in verpleeghuis Tiendwaert

25 april 2014 om 00:00 Activiteiten

H'VELD-G'DAM - Bas de Groot uit Sliedrecht stelt zijn schilderijen tentoon in verpleeghuis Tiendwaert in Hardinxveld-Giessendam. Belangstellenden kunnen het werk van deze hobbyschilder tot eind juni bewonderen in deze Rivas-locatie aan de Tiendweg 46 in Hardinxveld-Giessendam.

De expositie is het resultaat van een uit de hand gelopen hobby. ,,Voor mijn vijftigste verjaardag kreeg ik van mijn vrouw allerlei schildersbenodigdheden cadeau, waaronder verf en penselen," zegt Bas de Groot. ,,Ik begon met schilderen en ben daar niet meer mee opgehouden. Inmiddels schilder ik alweer 29 jaar, voornamelijk landschappen, bloemen en jachten. Ik begin vaak met een kleine foto of afbeelding en maak dan enkele tekeningen. Pas daarna begint het schilderwerk."

In Tiendwaert zijn regelmatig exposities te zien. Deze exposities dragen bij aan de huiselijke sfeer voor de bewoners. Dit past binnen het Planetree-concept waar Rivas mee werkt. Hierbij staat onder andere aandacht voor kunst en cultuur centraal. Verpleeghuis Tiendwaert is nog op zoek naar exposanten. Geinteresseerden kunnen contact opnemen met Ada Musukwa, receptioniste bij Tiendwaert, via: 0184-657400.

advertentie
advertentie